Erdoğan aşığı Ethem Sancak'a ağır suçlama: Toplantıda FETÖ'cü paşaları koruyan nutuk attı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, köşesinde hükümete yakın Akşam gazetesinin genel yayın yönetmeni olduğu dönemde, patronu Ethem Sancak’ın 17-25 Aralık sonrası TSK'daki FETÖ'cü paşaları yazdıkları için FETÖ’cüleri koruyan bir eda ile gelip toplantıda 'Ordumuza laf söyletmem' nutukları attığını yazdı.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 11:10
Abone Ol google-news

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, köşesinde hükümete yakın Akşam gazetesinin genel yayın yönetmeni olduğu dönemde eski patronu Ethem Sancak’la yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"28 Haziran 2014’te ‘Karargahta 40 paralel paşa’ manşetiyle çıktık"

 “FETÖ ile mücadele konusunda başından beri stratejimizin olmadığını daha net anlatabilmek için somut bir örnek aktarmak istiyorum. Malum 17-25 Aralık kalkışması 2013 yılında gerçekleşti. Hatırlayalım, o tarihten itibaren siyasi iktidardan belli kurumlara kadar herkes bolca FETÖ ile mücadele nutukları atıyordu. Ancak icraatın atılan nutuklar kadar hızlı ilerlediğini söylemek pek mümkün değildi.

 Nitekim o dönemde yayın yönetmeni olduğum Akşam gazetesi 28 Haziran 2014’te ‘Karargahta 40 paralel paşa’ manşetiyle çıktı. Bu haberde TSK’nın bütün kademelerindeki bütün paralellerin, bugünkü adıyla FETÖ’cülerin adeta dökümünü çıkardık.

 Ve bir gün sonra kıyamet koptu, önce Genelkurmay bizi yalanlayan sert bir açıklama yayımladı: ‘Anılan haber ve yorumda, TSK içinde hiyerarşi ve disiplin dışı oluşumların teşkilatlanabildiği imajının yaratılmak istendiği üzüntü ile izlenmektedir.’ Hemen ardından cumhurbaşkanlığının açıklaması geldi, o da bize ayar vermede genelkurmayla yarışır haldeydi: ‘TSK’nın komuta kademesi ve üst rütbeli subaylarıyla ilgili yapılan yayını Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir sorumsuzluk örneği olarak görmüş ve bundan derin üzüntü duymuştur.’ Ve başbakanlık açıklaması: ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızma girişimleriyle alakalı olarak dün bir günlük gazetede yayımlanan haber çerçevesinde, söz konusu girişimi araştırmak üzere Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla özel bir ekip oluşturulduğu biçimindeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır.’

 “Ethem Sancak FETÖ'cü paşaları koruyan bir edayla 'Ordumuza laf söyletmem' diye nutuk attı"

 Bu arada, o gün patron konumunda olan Ethem Sancak’ın FETÖ’cüleri koruyan bir eda ile gelip toplantıda 'Ordumuza laf söyletmem' nutukları attığını da bir yere not etmeliyim. 2014 yılında artık FETÖ’nün bütün devlet kurumlarını olduğu gibi TSK’yı da istila ettiği herkesin malumu olduğu halde, devletin tepesindeki isimlerin ‘ordumuzda zinhar böyle bir yapılanma yoktur’ anlayışıyla haber yalanlama yarışına girmelerini nasıl bir mücadele stratejisiyle açıklayabiliriz? Açıkçası ben bu yarışta pek bir strateji göremiyorum, gören varsa anlatıversin...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler