Niğde'de helikopter kazası: 1 polis şehit, 1 polis ağır yaralı

Niğde'de Özel Hareket polislerin eğitim gördüğü Polis Meslek Eğitim Merkez Müdürlüğü'nde, helikopter pervanesinin çarptığı 2 polis memurundan 27 yaşındaki Abdullah Yıldırım şehit olurken, 25 yaşındaki Azim Doğan yaralandı.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 15:32
Abone Ol google-news

<video:827840>

Olay, saat 14.00 sıralarında Polis Meslek Eğitim Merkez Müdürlüğü'nün eğitim sahasında meydana geldi. İddiaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 tipi helikopterle, 'halatla iniş eğitimi'nin ardından pilot, yeni öğrencileri almak üzere alçalmaya başladı. İniş sırasında helikopterin istikameti ani olarak değişti. Bu sırada helikopterin üzerinde bulunan 'ana rotor' olarak adlandırılan pervane, Özel Hareket polisi eğitmeni Abdullah Yıldırım ile Azim Doğan'a çarptı.

Kadrosu Kilis Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan polis memuru Yıldırım başına aldığı darbeyle olay yerinde şehit olurken, Azim Doğan yapılan ilk müdahalenin ardından Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Doğan yoğun bakıma alındı. Niğde Vali Vekili Adnan Türkdamar da merkeze gelerek kaza hakkında bilgi aldı.

Kaza sonrasında olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kazanın nedeni, yapılacak teknik değerlendirmeden sonra belli olacak.

AİLE NİĞDE'YE GİTTİ

Öte yandan evli ve 1 çocuk babası olan polis memuru Abdullah Yıldırım'ın Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki baba evine acı haber ulaştı. Şehit haberini alan Yıldırım'ın yakınları fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne Safiye, babası Zülküf ile kardeşleri Niğde'ye gitti.

Niğde Valiliği'nden helikopter kazasıyla ilgili açıklama


Niğde Valiliği, tarafından yapılan açıklamada, “19. Dönem Temel Özel Harekat Eğitimi kapsamında Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Eğitici Personel olarak dış görevlendirme ile görevlendirilen Kilis Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Abdullah Yıldırım, 20 Eylül 2017 tarihinde Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü çim sahasında verilen Arazi Harekatı Eğitimi (Helikopter Eğitimi) sırasında helikopter pervanesinin çarpması sonucu şehit düşmüştür. Bu sırada Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Azim Doğan’da sağ bacağından hafif şekilde yaralanmıştır” denildi.

Şehit Polis Yıldırım için Niğde’de yarın 10.00’da düzenlenecek tören sonrası memleket Adana’ya gönderileceği öğrenildi.


1995 YILINDAKİ BENZER KAZA

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller'i taşıyan helikopter, İstanbul Büyükçekmece'ye inişi sırasında benzer bir kaza meydana gelmişti. 1995'te meydana gelen olayda, koruma polisi olan Satılmış Göçen, helikopter indikten sonra kuyruk bölümüne doğru ilerlerken pervane başına çarpmıştı. Gökçen, olay yerinde şehit olmuştu.

Geçen Nisan ayında da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 tipi helikopter Tunceli'de düşmüş, 10'u emniyet mensubu 12 kişi şehit olmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler