Hacıbektaş Veli Dergahı’nın bahçesine abdesthane için kepçe girdi

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Hacıbektaş Veli Dergahı’nın bahçesine kepçe girdi. Dergahın bahçesine abdesthane yapılacağı iddiaları gündeme gelirken, bu duruma tepki gösteren, Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Recai Aksu, kepçenin girdiği alandan sosyal medyada canlı yayın yaptı.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 17:01
Abone Ol google-news

Kepçenin dergahın bahçesine girmesine ilişkin görevli bir kadın, Kültür Bakanlığın’ın yapmış olduğu bir ihale kapsamında bahçeye girildiğini savundu. Sözkonusu kadın, “Benim demeç verme hakkım yok diyerek yanıt vermekten kaçındı.

Aksu, “Ateşle oynuyorlar! Dergahımıza sahip çıktık.  Sizler de Dergâhmıza sahip çıkın. Burası Alevi Bektaşi Merkezi’nin ibadet merkezi. Buranın bahçesine dergâhın içinde 1834’de 2. Mahmut döneminde yapılan camide namaz kılanlara abdest almak isteyenler için abdesthane yapılacaktı, Hünkar Hacı Bektaş Veli Derneğimizin girişimi ile engelledik. Biz camiye de kiliseye de inanc merkezlerine saygılıyız, bizim ibadet merkezimize de saygılı olmalarını isteriz. Ateşle oynuyorlar. Aklınızı başınıza alın, provokasyon yapıyorsunuz” dedi. (PİRHA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler