Çağlayan'da 25.kez 'Adalet Nöbeti' tutuldu: FETÖ yöntemleri ile cadı avı yapılıyor

Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklanan çalışanlarına destek olmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 25'inci "Adalet Nöbeti" tutuldu. Bu haftaki 'Adalet Nöbeti'ne CHP Milletveki Sezgin Tanrıkulu, Karikatürist Musa Kart, Cumhuriyet Gazetesi Avukatı Bülent Utku da katıldı. Konak Belediye Başkanı hukukçu Pekdaş, Pazartesi günü devam edecek Cumhuriyet davasında tutuklu yargılanan yazar ve yöneticilerimizin tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, FETÖ yöntemleri ile cadı avı sürdürüldüğünü söyledi.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 14:50
Abone Ol google-news

<video:828605>

Gazetemizin yayın politikasının hedef alındığı dava kapsamında asılsız ve akıl dışı iddialarla tutuklu bulunan avukatı Akın Atalay nezdinde tüm haksız tutuklamalara karşı çıkmak için avukatların Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başlattığı Adalet Nöbeti dün 25'inci kez tutuldu. Nöbete Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, SODEV Onursal Başkanı Ercan Karakaş, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ile 9 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan yazarımız Hakan Kara, çizerimiz Musa Kart, Kitap eki Yayın Yönetmenimiz Turhan Günay, avukatlarımız Bülent Utku ve Mustafa Kemal Göngör ile yöneticimiz Önder Çelik katıldı. Adliye binasındaki 1 saatlik nöbetin ardından bina önünde basın mensuplarına açıklama yapıldı.

ÖZGÜRLÜKTEN ALIKONULMA CEZASI

Prof. Dr. Kaboğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın 14 avukatının tutuklanmasına tepki gösterdi. Gazetecilerin haber iletme yükümlülüğünü yerine getirdiği, eğitimcilerin barış, özgürlük ve adalet istedikleri için mesleklerin edildiğini belirten Kaboğlu, bu kişilere adaletin kapılarının bile kapatıldığına dikkat çekti ve “Bu kez yargı özgürlüklerin aracı olmak yerine özgürlükten alıkonulma konusunda araçsallaştırıldı” dedi. Vahim bir yargı siyaset ilişkisi ve çelişkisi karşısında bulunduğumuz vurgulayan Kaboğlu, “O da yargı, adaletin, adil yargılanma hakkının gerekleri doğrultusunda karar vermek mi durumunda yoksa siyasetin beklentileri doğrultusunda mı” diye sordu.

10 YIL ÖNCEKİ SENARYO

Yargıçlardan beklentinin temel normlara uygun kararlar vermeleri olduğunu belirten Kaboğlu, “10 yıl önceki senaryolara yeniden dönülmesi ve buna avukatların tutuklanmasıyla başlanması talihsizliktir ve yargı mensuplarının bundan kendilerini uzak tutmaları gerekir. Eğer yargıç savunmayı yok sayarsa vereceği karar kuşkulu hale gelir” dedi. Kaboğlu, mahkemelerin, suç konusu teşkil etmeyen konularla meşgul edilmemesi gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:

 “Gizli tanıklar, tahminler niyetler siyasi beklentiler yargıcın kararı değildir. Yargıç siyasetçiyi de yargılar. Yargıç demokrasinin aktörü, faktörü ve antrenörüdür. Ama hiçbir zaman siyasetçi yargıcı, hukukçuyu yargılamayamaz. Bu böyle bilinmeli.”

 FETÖ UYGULAMALARI İLE FETÖ MÜCADELESİ OLMAZ

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise yaptığı açıklamaya Adalet Nöbeti tutan avukatlara ve cezaevindeki meslektaşlarına İzmir'den dayanışma dileği getirdiğini söyleyerek başladı. Pekdaş, açıklamasında 25 Eylül Pazartesi devam edilecek Cumhuriyet gazetesi davasında maddi gerçeğin göz önünde bulundurularak tahliye edilmeleri gerektiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

 “Bunlar mutlaka son bulacak. Ama 'FETÖ'yle uğraşıyorum' diyen bir hükümetin işi cadı avcılığına vardırması ve bu cadı avcılığında meslektaşlarımızın, muhaliflerin, söz söyleyen, özgürlük mücadelesi veren insanların tutuklanması ve FETÖ'nün uygulamalarını daha da abartarak sürdüren bir hükümet ve Cumhurbaşkanının varlığı çok aşikardır, bellidir. Cadı avının bir an önce sonlanmasını istiyoruz. FETÖ'nün uygulamaları ile FETÖ ile mücadele edilmez. Siz FETÖ'den kurtulmak istiyorsanız onun bütün uygulamalarına son vermek zorundasınız.”

14 AVUKATIN TUTUKLANMASI

 Kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin İstanbul Şubesi Başkanı avukat Gökmen Yeşil de, 14 avukatın tutuklanması ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, “Adalet talep etmeye devam edeceğiz” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler