Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkan özel jet yandı: 4 yaralı

Atatürk havalimanında özel jet iniş sırasında pistten çıkarak alev aldı. Kazada 4 kişi yaralandı. Uçağın mürettebat ve yolcuları hastanelerde tedavi altına alındı. Hastane'de tedavi altına alınan uçağın pilotları ve hostesin yakınları hastaneye gelerek durumları hakkında bilgi aldı. Ziyarete gelenler arasında şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney ve hostes olan eşi Özlem Güney de vardı. Hostes Özlem Güney'in kaza yapan uçakta bugün uçuşu olduğunu fakat evde işleri olduğu için ertelediği öğrenildi.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 21:42
Abone Ol google-news

<video:828869>

EuroAir’e ait, Koçoğlu Havacılık tarafından işletilen 1998 model TC-KON tescilli uçak, saat 21.20’de KKTC’de Ercan Havalimanı’na gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. Kalkıştan kısa bir süre sonra uçakta iniş takım arızası ortaya çıktı. Pilotlar geri dönme kararı aldı. Atatürk Havalimanı kulesi ile temasa geçen pilotlar, öncelikli iniş izni istedi. Havalimanı itfaiye ve kurtarma ekipleri acil durum için pistte yerlerini aldı.

Yanan uçağın pilotu ile kule arasındaki konuşmanın ses kaydı

KAZA YAPAN UÇAĞIN GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİ - VİDEO<video:829020>

Saat 21.30’da çift motorlu iş jeti Atatürk Havalimanı’nın 35 sağ pistine teker koydu. Ancak iniş takımları katlanan uçak pistte kaydı ve toprak alana çıktı. Alev alan uçağa hemen havalimanı itfaiyesi müdahale etti. Uçakta bulunan pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, Hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin itfaiye tarafından kurtarıldı.

YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI 

Atatürk Havalimanı'ndan kalkan TC-KON tescilli Cessna Citation VII tipi iş jeti, acil durum bildirdikten sonra iniş sırasında pistten çıkarak yandı. Uçağın mürettebat ve yolcuları kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, uçakta bulunan pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan ve Hostes Duygu Doğaçay, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Yolcu Mehmet Şahin ise özel bir hastane de tedavi altına alındığı öğrenildi. Hastane'de tedavi altına alınan uçağın pilotları ve hostesin yakınları hastaneye gelerek durumları hakkında bilgi aldı. Ziyarete gelenler arasında şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney ve hostes olan eşi Özlem Güney de vardı. Hostes Özlem Güney'in kaza yapan uçakta bugün uçuşu olduğunu fakat evde işleri olduğu için ertelediği öğrenildi.

UÇAKTA 3 YERİNDEN KIRILMIŞ
Şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney'in hostes olan eşi Özlem Güney olay sonrası gazetecilere açıklama yaparak, "Olayla ilgili çok fazla bir bilgimiz yok. Sadece uçağın yanarak indiğini biliyoruz. Çok şükür hepsi iyiler, önemli olan da bizim o zaten. Uçağın teknik ile ilgili mi bir arızası oldu, yoksa hava şartları mı bilmiyoruz. Ama üçü de çok iyi. Yolcumuz da başka bir hastanede. Uçak Kıbrıs'a kalkıyordu bildiğim kadarıyla. Kalkıştan bir kaç dakika sonra iniş izni istemişler sonra da inmişler. Dediğim gibi uçak 3 yerinden kırılmış ve yanma var. Bu kaptanlarımızın büyük başarısıdır. Yolcuyu hiçbir şey olmadan tahliye etmek büyük bir başarıdır. Özel ve şahıs uçağı ve özel bir şirketin çatısı altında. Onlar da teknik ile ilgili bütün bilgileri vereceklerdir. 

<video:829016>

"UÇAKTA ASLINDA BEN OLACAKTIM"
Konuşmasına devam eden Özlem Güney, "Aslında şöyle, benim bir tadilat işim vardı. O sebepten dolayı da kaptanımıza gelemeyeceğimi söyledim. Diğer hostes arkadaşımızı aldılar. Bazen buna kader deriz, çok şükür ki kimseye bir şey olmadı ve buna çok mutluyum" dedi. Şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney de hostes olan eşi ile hastaneye gelerek, kaza sonrası tedavi gören eşinin uçuş arkadaşlarını ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanatçı, "Duyunca çok üzüldüm. Kaptanı ve ekibi de tanıyorum ben. Durumları çok iyi, ufak tefek sıyrık ve kırıkları var. Normalde o uçakta her zaman eşim uçuyor. Fakat bugün evde tadilat işi vardı. Bu yüzden arkadaşı gitti onun yerine. Herşey kısmet, tabi onun gitmesi de bizi üzdü çok. Allah'tan ki bir sorun yok, yoksa insan kahrolurdu. Herkese geçmiş olsun" dedi.

İYİYİZ AMA UÇAĞI KURTARAMADIM
Kaza da yaralanan Pilot Muzaffer Kütük'ün yakını Engin Güzel, "Eniştem oluyor kendisi, biz öldü sandık. Herkes annesi falan acil de şu anda. Durumu çok iyi konuştuk kendisiyle. Eşi ve çocukları yolda geliyorlar. Kızı da Ankara'dan geliyor yolda. Eniştem diyor ki, 'iyiyiz ama uçağı kurtaramadım' dedi. Bende bırak uçağı canınız kurtuldu dedim" dedi.

Pilot o anları anlattı: 

<video:829277>

SANKO HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Gaziantep merkezli Sanko Holding tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düşen uçakla ilgili açıklama yapıldı. Uçağın 2014 yılında satıldığının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Acil iniş sırasında düşen uçak, Sanko Holding tarafından 2014 yılında satılmıştı. Atatürk Havalimanı’nda acil iniş sırasında pistten çıkan ve meydana gelen yangında 4 kişinin yaralandığı TC-KON tescilli Citation VII tipi iş jeti, Sanko Holding tarafından 2014 yılında satılmış olup, Sanko Holding ve şirketleri ile herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Kazada yaralanan 4 kişiye Allah’tan acil şifa diler, kamuoyunun bilgisine sunarız."

VALİ ŞAHİN: ATATÜRK HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Atatürk Havalimanı'nda düşen uçak ile ilgili açıklama yaptı. 

Vali Şahin açıklamasında, "Saat 21.20 sıralarında KKTC için havalanan özel bir jet, havalandıktan sonra kuleden acil iniş izni istiyor. Ve kulenin yönlendirmesiyle 17 son pist başına doğru inerken uçak duramıyor ve pist başında aşağıya doğru devam ediyor. Sürtünmeden kaynaklı yangın ve parçalanma oluyor, bu sırada zannediyoruz yolcular uçaktan ayrılmış oluyor. Uçak 100 metre ileride duruyor. Acil durum ilan edildiği için itfaiye hazır bekliyordu. İtfaiye müdahale edip söndürdü, 3'ü mürettebat 1 yolcu hepsinin sağlık durumları iyi. Herhangi bir can kaybı yok. Hastanede tedavileri devam ediyor. Hepsi Türk vatandaşı. Havalimanı trafiğini çok kısa bir süre etkiledi. Uçuşlar normal şekline dönmüştür ve şu anda yüzde 100 uçuş sağlanıyor." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakanlığı: 2 pilot ,1 hostes ve 1 yolcunun sağlık durumları iyi 

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan uçak kazası ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada düşen TC-KON tescilli özel jette can kaybı yaşanmadığı, yaralanan 2 pilot ,1 hostes ve 1 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Kaza nedeniyle bir süreliğine kapanan Atatürk Havalimanı'nda hava trafiği tekrar normale döndü.

Ulaştırma  Bakanlığı Yetkilileri, jetin kalkışı sırasında iniş takımlarının arıza yapması sonucu acil iniş isteyen jet kaptanın isteği doğrultusunda pistin boşaltıldığını, sağlık ve itfaiye ekiplerinin iniş için hazırlanan piste yönlendirildiğini bildirdi. Uçağın inişi sırasında pistten çıktığı ve yandığı belirtilirken, oluşan yangına itfaiyenin anında müdahale ettiği ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, 1 yolcu, 2 pilot ve hastesin bulunduğu uçaktaki kazada 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Hastaneye kaldırılan yarnalılardan sadece hostesin vucudunda kırıklar olduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Bu arada kaza nedeniyle kısa süreliğine uçuşa kapanan havalimanında hava trafiğinin normale döndüğü bildirildi.

Atatürk Havalimanı'nda özel jet düştü... Olay yerinden ilk görüntüler

KAZA SONRASI UYARI

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yaptığı açıklamada, kazanın ardından uçuşların tek pist olarak devam ettiğini belirterek, olası tehirler için yolcuların THY'nin web sitesinden uçuşlarını takip etmeleri uyarısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler