Irak tezkeresi Meclis'e sunuldu

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tezkere görüşmelerine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı öğrenildi.

Yayınlanma: 22.09.2017 - 13:01
Abone Ol google-news

AKP hükümeti, IKBY’deki 25 Eylül’de yapılacak referandumdan 2 gün önce TBMM’yi olağanüstü toplayarak süresi 30 Ekim’de dolacak Irak- Suriye’ye sınırötesi operasyon düzenlenebilmesine ilişkin tezkeresinin süresini uzatma kararı aldı.

AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı ve Mehmet Muş, TBMM'yi olağanüstü toplama davet çağrısını, yazılı olarak  TBMM Başkanı Kahraman'a makamında iletti. Elitaş, tezkere görüşmeleri için Meclis'i olağanüstü toplama çağrısında 213 vekilin imzasının bulunduğunu belirtti. Meclis'in toplanmasının uygun olduğunu söyleyen Kahraman, "Acil bir durumdur. Dolayısıyla toplantı yarın inşallah yapılacak. Milli bir mesele. İnşallah neticesi de hayırlı olur. Tezkere geldi. Elzem bir durum var. Yarın inşallah TBMM 'de gereken prosedür yerine getirilecek ve tezkere oylanacaktır" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da TBMM Genel Kurulu'nda cumartesi günü yapılacak Irak ve Suriye tezkeresi görüşmelerine katılacak. 

'ERDOĞAN 1 MART TEZKERESİNE KATILAMAMIŞTI'

1 Mart 2003'te Meclis'e sunulan Irak tezkeresi reddedilmişti. O dönem AKP Genel Başkanı olmayan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmadığı oylamanın reddedilmesi üzerine AKP'den gelen tepkilere karşılık Erdoğan'ın genel başkan olmadığı için grup üzerinde etkili olamadığı için 'yol kazası' yaşandığı şeklinde savunma yapılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon