İztuzu Plajı için imza kampanyası

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP), imza kampanyası başlattı.

Yayınlanma: 14.06.2014 - 20:44
Abone Ol google-news

Dalyan Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan imza toplama etkinliğine CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP'li ve MHP'li belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Setkaya, İKUP üyeleri, aralarında yabancıların da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan İKUP sözcüsü Binnaz Ceylan, İztuzu Plajı Boğazağzı Günübirlik Alanı'nın kamuoyu bilgilendirilmeden, ihale yapılmadan kiralandığını ve Ortaca Belediyesi'nin taleplerinin yok sayıldığını öne sürdü. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın yanlış yaptığını ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini savunan Ceylan, "İztuzu Plajı'nın ve Dalyan turizminin geleceği hakkında endişeliyiz. Bu plaj yıllardır Dalyan Belediyesi'nce korunarak halka hizmet etti. Kiralar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na zamanında ödenmiş, çevre ve doğa kirletilmemiş, plajlardan kazanılan gelir kamu hizmeti için kullanılmıştır. Buna rağmen plajlar sümenaltından kiraya verilmektedir. Korunan alanlar ticari meta olarak görülmemelidir. Bugün burada bir imza kampanyası başlatıyor. Tüm yaşam savunucularını, doğa ve çevre koruyucularını bizlere destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

İztuzu Plajı'ndaki sorunu parlamentoda gündeme getireceklerini açıklayan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Ben elimden geleni yapacağım ve halkın gücü karşısında hiç kimse duramaz. Bunun için yurtiçi ve yurt dışında İztuzu'nda yaşanan süreci duyuralım" dedi.

Bir diğer Vekil Nurettin Demir, "Doğayı korumak hepimizin görevi ama bu iktidar burada kazanamayınca AKP insanlarla birlikte doğayı da cezalandırıyor. Ben burada bu ihaleyi alan kişilere de sesleniyorum. Rant için girdiğin bu yoldan vazgeç ve bu sözleşmeyi yırt at. Sen kimin kumsalını kime veriyorsun ey Recep Erdoğan. Devletin valisini, vali yardımcılarını kendi çıkarların için kullanacaksın! Vereceksin emri halkın haberi olmadan! Buraları peşkeş çekeceksin, yok öyle yağma. Hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz, mücadelemiz ve yolumuz açık olsun" diye konuştu.

Kampanya çerçevesinde toplanan imzaların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlara gönderileceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler