Süleyman Soylu yalanlanan sözleri için yine medyayı suçladı: ‘Kirli algı’ operasyonu

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıran kişinin ifadesinde "Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti mezarlığı, burası Ermeni mezarlığı değil, teröristler gömülemez" dediğini itiraf ettiği ortaya çıkınca iddiayı yalanlayan İçişleri bakanı Süleyman Soylu zor duruma düşmüştü. Soylu yandaş Mahmut Övür'e konuştu: Sinir uçlarını harekete geçirmek için ‘kirli algı’ operasyonu.

Yayınlanma: 23.09.2017 - 16:09
Abone Ol google-news

Süleyman Soylu Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıran kişilerin "Burası Ermeni mezarlığı değil" diye bir slogan atmamıştır demiş ancak sanıkların ve 2 polisin ifadeleri Soylu'yu yalanlamıştı. Zor durumda kalan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu havuz gazetesi yazarı Mahmut Övür'e konuştu. Medyayı suçlayan Soylu, olayı "Sinir uçlarını harekete geçirmek için ‘kirli algı’ operasyonu" olarak açıkladı.

İşte Mahmut Övür'ün yazısından o bölüm;

"Sinir uçlarını harekete geçirmek için ‘kirli algı’ operasyonu"

"‘Soylu'yu yalanlayan ifade.’ Sahiden bu ifade Bakan Soylu'yu yalanlıyor mu yoksa algı mı yapılıyor?

 Sorunun cevabını Bakan Soylu'dan dinleyelim:

 ‘O gece olay yerine gitmeden önce bize etnisiteye dayalı hakaret edildiğinin belirtilmesi üzerine olayın sesli görüntüleri izlendi ve derinlemesine araştırılması talimatı verildi. Ancak sesli görüntülerde etnik sözler tespit edilemedi. Bunun üzerine verilen talimatla yapılan ayrıntılı soruşturmada 62 kişinin ifadesine başvuruldu.

Bu ifadelerin tümünde sadece bir kişi, bu sözü bir kez söylediğini beyan etmiştir. Üç polis de teyit etmiş ve gereği de yapılmıştır.

 Ancak buradaki gariplik şudur; kamuoyunda bu konuyu sürekli dile getirenler şaşkınlık içindedir çünkü olayın hemen üzerine gidilmesi, Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'ın anında tutum almaları birilerini şaşırtmıştır. Kendilerine öğretilen davranış kodlarının dışında hukuk devletine uygun ve insani bu tutumun şaşkınlığıyla istismar edebilecek alan bulamadıkça çırpınmaktadırlar.

Bu olayı etnik bir istismara döndürememenin hayıflanmalarını yaşamaktadırlar...

 Bilmeleri gereken bir tek şey var. Hukuk devleti tüm kurallarıyla işliyor, işleyecek.’ O kirli saldırıya her düzeyde en sert tepki verilmişken, hâlâ sinir uçlarını harekete geçirmek ‘kirli algı’ değil de nedir?”

Mezarlık saldırganlarının ifadesi Süleyman Soylu'yu yalanladı

Bakan Soylu’yu polis de yalanladı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon