5 yaşındaki Suriyeli çocuğu öldüren Alican K.'dan kan donduran savunma: Bana küfür etti

Mersin'de 25 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan 5 yaşındaki Suriyeli Muhammet Derviş'in katil zanlısı olarak 19 yaşındaki Alican K. yakalandı. Katli zanlısı verdiği ifadesinde küçük çocuğu kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü öne sürdü.

Yayınlanma: 24.09.2017 - 13:09
Abone Ol google-news

<video:829904>

MERSİN'de 25 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan 5 yaşındaki Suriyeli Muhammet Derviş'in katil zanlısı olarak 19 yaşındaki Alican K. yakalandı. Katli zanlısı verdiği ifadesinde küçük çocuğu kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü öne sürdü.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Kızkalesi'ne geldiği belirlenen ailenin en küçük çocuğu olan Muhammed Hacderviş, 18 Eylül pazartesi akşamı evine dönmedi. Bunun üzerine annesi Ranya Hacderviş ve diğer yakınları çocuğun bulunması için çevrede aramaya çıktı. Ancak, Suriyeli ailenin gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdüğü arama çalışmalarından sonuç alınamadı. Sabah Kızkalesi sahil kesimindeki duşakabinde küçük çocuğun cesedi bulundu. Yapılan otopside 25 yerinden bıçaklandığı belirlenen küçük çocuğun cenazesi Mersin'de toprağa verildi.

200 KAMERA KAYDI İNCELENDİ

Katil ve katillerin bulunması için harekete geçen Emniyet Müdürlüğü'nün oluşturduğu ekip Kızkalesi'nde geniş çaplı soruşturma başlattı. Ekip, çok sayıda kişinin ifadesine başvururken, yaklaşık 200 işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına el konuldu, Mobese kayıtları ile incelemeye alındı. 18 Eylül'de saat 20.59'da küçük Muhammed'in elindeki su şişeleri ile çevresine gülücükler dağıtarak dolaştığı görüntülerinin bir işyerinin güvenlik kamerası ile kaydedildiği ortaya çıktı.

Süren soruşturma kapsamında iddiaya göre çocuğun en son yanında görülen ve elini tutarak yürüdüğü belirlenen Alican K., katil zanlısı olarak dün akşam saatlerinde merkez Mezitli İlçesi'ndeki bir evde gözaltına alındı. Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Alican K., iddiaya göre verdiği ifadesinde cinayeti itiraf etti. Alican K, verdiği ifadesinde, küçük Muhammet Derviş'in kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü öne sürdü. Katil zanlısı Alican K., bu sabah sevk edildiği Erdemli Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Çocuğun cesedi duş kabininde bulunmuştu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Kızkalesi'nde 3 yıldır ikamet eden Suriyeli Derviş ailesinin çocukları 5 yaşındaki Muhammet Derviş 18 Eylül akşamı eve dönmeyince ailesi küçük çocuğu aramaya çıktı. Bir sonuç alamayan aile çocuklarını sabah saatlerinde de aramayı sürdürdü. Tam da arama esnasında çocuğun duş kabininde cesedi bulundu. Çocuğun babaannesi olduğu belirtilen Emine Derviş olayın şokuyla çocuğun cesedini kucağına alıp 200 metre mesafedeki polis noktasına getirdi. Aileyi polis ekipleri ve çevredekiler sakinleştirdi. Yapılan otopside çocuğun 25 yerinden bıçaklandığı belirlendi.

Güvenlik kamerası görüntüleri yürek burktu

5 yaşındaki Muhammet Derviş'in kaybolduğu 18 Eylül akşamı güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü izleyenlerin yüreğini burktu.

5 yaşındaki çocuk elindeki su şişesi ile güvenlik kamerasının açısına giriyor. Sallanarak ve etrafı izleyerek işletmenin kapısına gelen çocuk bir süre burada bekliyor. Elindeki küçük su şişesini sallayıp kendince oyun oynuyor.

Özel ekipler tarafından çevredeki işletmelere ait güvenlik kamerası görüntülerinin saniye saniye izlediği, alınan ifadelerden yola çıkarak soruşturmanın derinleştirildiği ve en küçük bir ipucunun dahi değerlendirildiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler