İhraç edildiler, ‘Kültürhane’ açtılar

‘Barış Bildirisi’ni imzaladıkları için KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin Mersin’e kazandırdığı ‘Kültürhane’ yeni bilimsel çalışmaların kaynağı olacak.

Yayınlanma: 24.09.2017 - 22:54
Abone Ol google-news

Barış bildirisine imza attıkları için KHK ile üniversitelerinden ihraç edilen Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, Doç. Dr. Ulaş Bayraktar ve Galip Deniz Altınay ile feminist aktivist Nalan Turgutlu Bilgin’in Mersin’e kazandırdığı Kültürhane’nin açılışı, yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, “Kültürhane’nin oluşumunda bize el veren, gönül veren herkese teşekkür ediyoruz. Yurtdışında olan, şu an bizimle olamayan, yurtdışında buldukları çeşitli burslarla derslerine, araştırma faaliyetlerine devam eden ama malumunuz KHK gereğince ülkeye giriş yapamayan dostlarımız var. Almanya’da, İngiltere’de, Belçika’da, Amerika’da şu an kalplerinin bizimle birlikte attığından eminiz. Hepsini sevgiyle, saygıyla anıyorum, kucaklıyorum” dedi.

Kültürhane’nin büyük bir kütüphane olduğunu söyleyen Yılgör şunları söyledi:

‘Birlikte yapacağız’

“Bizim geniş bir sosyal bilimler literatürümüz var. Onları odalarımızda, kendi kütüphanelerimizde hapsetmek istemedik. İstedik ki öğrencilerimiz ya da sosyal bilimler alanlarında çalışanlar bu kitaplardan yararlansınlar, yeni tezler çıksın, yeni makaleler çıksın, yeni sosyal araştırmalar çıksın. Daha güzel bir dünyaya, daha güzel bir hayata katkıda bulunsun buradaki kitaplar. Onun için Kültürhane’nin önemli bir kısmında kütüphanemiz var. Diğer kısmında birlikte üretmek, kültürel, sanatsal faaliyetleri birlikte örebilmek amacıyla gösteriler, söyleşiler, açık oturumlar, imza günleri yapmak istiyoruz. Bizim işimiz bundan sonra başlıyor belki. Bugüne kadar belki daha kolaydı. Kültürhane’yi her gün yeni bir faaliyetle birlikte örmek konusunda bir sorumluluğumuz var. Biz yapmayacağız, bunu hep birlikte yapacağız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler