Göksel Gümüşdağ'dan 'İBB Başkanlığı' açıklaması

Kadir Topbaş'ın 'İnsan adam yerine konmamayı affedemez' diyerek istifa ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı koltuğu için, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kayınbiraderinin damadı olan Göksel Gümüşdağ'dan bir açıklama geldi. Gümüşdağ, başkanlık seçiminden kim çıkarsa onu destekleyeceklerini ifade etti.

Yayınlanma: 26.09.2017 - 14:39
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın damadı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Topbaş'tan boşalan koltukla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ben 13,5 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği görevini yürütmekteyim ve hala görevimde aktifim. Perşembe günü de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeni belediye başkanımızı seçeceğiz. Dolayısıyla o gün o meclisten hangi arkadaşımız çıkarsa çıksın, var gücümüzle arkasında olacağız. Çünkü İstanbul kenti hizmete ara veremez. Hemen yeni belediye başkanımızla birlikte İstanbul halkına, İstanbul kentine hizmet etmeye devam edeceğiz."

'ÜLKE YÖNETİMİ, AYNI ANDA İKİ DAMADI KALDIRMAZ'

Topbaş'ın istifasını ilk duyuran isim olan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İBB Başkanlığı için Erdoğan'ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Gümüşdağ'ın yarışacağını öne sürmüştü.

Yarkadaş, Emine Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Gülbaran'ın damadı olan Gümüşdağ'ın Albayrak'la yarışacağı iddiası için de "Tayyip Erdoğan, ülke yönetiminin aynı anda iki damadı kaldıramayacağını bilir" yorumunu yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler