Bilecik'te ormanlara giriş çıkış yasaklandı

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, kentte orman yangınlarının artmasından dolayı ormanlara giriş çıkışların 30 Eylül 2017 tarihine kadar yasaklandığını bildirdi.

Yayınlanma: 26.09.2017 - 18:09
Abone Ol google-news

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik'te sıcaklıkların 34 derecenin üzerinde nisbi nemin yüzde 20’lerin altında olması kuvvetli rüzgarların olmasından dolayı orman yangınlarının çıkması ve yayılmasına çok hızlı bir süreç yaşanmasına sebep olduğunu belirtti.

Büyükakın, "Bu kararın amacı ilimizde hava sıcaklıklarının 34 derecenin üzerinde, nispi neminde düşük olması orman yangınlarının çıkmasında olağanüstü bir dönem yaşanması nedeniyle ormanlara giriş-çıkışların önlenmesi ile orman yangınlarının çıkmasını engellemek. Bilecik il sınırları içerisindeki ormanlarda orman yangınlarının çıkmasını önlenmesine yönelik alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili yapılacak çalışmaları kapsar. Orman yangını, serbest yayılma eğiliminde bulunan yanıcı canlı ve cansız bütün varlıkları yakarak yok eden ateştir. İlimizde sıcaklıkların 34 derecenin üzerinde, nisbi nemin yüzde 20’lerin altında olması, kuvvetli rüzgarların olması orman yangınlarının çıkması ve yayılmasına çok hızlı bir süreç yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle ormanlara giriş çıkışlar 30 Eylül 2017 tarihine kadar yasaklanmıştır. Ormanlara giriş çıkışlar orman idaresi kolluk kuvvetleri ile denetim altında tutulacak, jandarma güçleri tarafından her türlü destek verilecektir. 5’inci maddenin (a) ve (b) bendinde alınan kararlara uymayanlar hakkında 6331 sayılı Orman Kanununun 74’üncü maddesi, 107’inci maddesi ve ilgili hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler