Hakkari, Şırnak ve Ağrı'da çatışma: 2 şehit, 6 yaralı

Hakkari Çukurca ilçesi ve Ağrı'nın Doğubayazıt İlçelerinde meydana gelen çatışmalarda 1 asker ve 1 korucu şehit oldu. Çatışmalarda, 4 asker, 2 korucu da yaralandı. Şırnak'ta yapılan operasyonda yaşanan çatışmada ise 2 PKK'linin öldürüldüğü açıklandı.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 09:43
Abone Ol google-news
<video:834299>

Hakkari Çukurca ilçesinin karşı tarafında yer alan Kuzey Irak'ın Kanimasi bölgesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3 PKK'li de öldürüldü.

DOĞUBAYAZIT'TA 1 ŞEHİT, 2 YARALI

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde başlatılan geniş çaplı operasyon sırasında da 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 2 korucu yaralandı. Çatışmada 4 PKK'li öldürüldü.

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "25 Eylül 2017 tarihinde Doğubayazıt İlçesi Yaygınyurt Köyü Civarında 3 Afganlı göçmenin bölücü terör örgütü mensuplarınca vurularak öldürülmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığınca bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonlarda; 28 Eylül 2017 Perşembe günü Güngören Köyü civarında teröristlerle sıcak temas sağlanmış, 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmalarda 1 güvenlik korucusu şehit olmuş, 2 güvenlik korucusu yaralanmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyon devam etmektedir" denildi.

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı'nda da çatışma çıktı. Eylem hazırlığında olduğu belirtilen 2 PKK'li, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürüldü.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı bölgesinde 27 Eylül'den itibaren başlatılan operasyon esnasında eylem hazırlığı içerisinde olan bir grup PKK mensubuyla sıcak temas sağlandığı belirtilerek, "Çıkan çatışma neticesinde 2 bölücü terör örgütü mensubu silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup operasyonlar halen devam etmektedir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler