Silivri’de 'ters kelepçeli' işkence iddiası

Betül Özdemir, eşinin ters kelepçeyle süngerli odaya atıldığını söyledi.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 22:44
Abone Ol google-news

Silivri 2 No’lu L Tipi Cezaevi’nde DHKP/C soruşturmasından tutuklu Mehmet Özdemir’in eşi Betül Özdemir, eşine ters kelepçeli bir şekilde işkence yapıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren Özdemir, “Açık görüşe gittim iki çocuğumuzla. Bir saat beklettiler. Yoğunluk var dediler. Eşim getirildiğinde her tarafı mosmordu. Elleri ve ayakları kelepçeli bir şekilde süngerli odada işkence görmüş” dedi.

Eşinin 15 Eylül’de tutuklandığını belirten Özdemir, 27 Eylül’de açık görüşe gittiğinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Her tarafı mosmordu. ‘Bu morluklar ne’ diye sordum. O da bana, ‘Salı günü hiçbir şey yokken beni ve yanımda kalan arkadaşım Mazlum Aslan’ın işkence ile kollarımızı, ayaklarımızı ters kelepçe yaparak süngerli odaya attılar. Sizi ailenizle görüştürmeyeceğiz demişler. İnfaz koruma memurlarıyla tartıştık’ dedi. Ailesinin beklediğini, merak edeceklerini söyleyince yanımıza getirilmiş. Eşimin can güvenliğinden endişe duyuyorum. Talimatla bu olayın gerçekleştiğini düşünüyorum. Eşimi darp eden robokoplardan ve cezaevi müdüründen şikâyetçiyim.”

Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada ise “Bugün (dün) cezaevini aradım eşimin durumunu öğrenmek için, daha önce kaldığı hücrede olduğunu söylediler. Başka bilgi veremiyoruz, yasak diyorlar. Pazartesi ararsa öğrenebileceğiz. Aramazsa bir şey olduğunu düşüneceğiz. 12, 13 yaşlarında iki çocuğumuz var. Çocuklar da babalarını o halde görünce üzüldüler. ‘Bir şey yok merak etmeyin, sıkıntılar yaşadık’ diye çocukları teselli etmeye çalıştı. Çocuklar sürekli babalarının kollarına, boynuna, bileklerine bakıyorlardı. Hatta askerlere de tepki gösterdiler. Babamıza ne yaptınız diye...” dedi. Eşinin daha önce FETÖ soruşturması kapsamında altı ay tutuklu kaldığını ve altı ay önce ilk duruşmada tahliye edildiğini belirten Özdemir, “Saçma sapan iddialardı. Eşimin hiç ilgisi olmadığı anlaşılınca bırakıldı. Biliyorsunuz, kendilerinden olmayan herkesi içeri alıyorlar. Bu son tutuklanmasında da eşimi savcı hiç dinlememiş. Tutuklamaya sevk etmiş. Hâkim cübbesini yarı giymiş, giymemiş tutuklayarak yollamış. Hiçbir şey konuşamamış. Eşim binaların elektrik işiyle uğraşıyordu. İki çocuğumuz da okula gidiyor. Ben şu an ev temizliğinden yeni geldim...” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler