Göktürkçe yasaklandı

Askeri birliklerde özellikle de terörle mücadele bölgesinde görev alan muvazzaf personelin Göktürkçe alfabeyle “Türk” yazan çıkartmaları üniformalarına yapıştırmaları yasaklandı.

Yayınlanma: 30.09.2017 - 21:14
Abone Ol google-news

Yasak kapsamına “Bozkurt” çıkartmasını da ekleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, yasağın takibinin yapılmasını istedi. Özellikle Nusaybin’deki operasyonlara katılan Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve TSK bünyesindeki diğer birliklerin kaldıkları çadırlara Türk geleneğinde bulunan oba bayrakları çekilmişti. TRT’de yayımlanan “Diriliş” filminden de esinlenen güvenlik personelinin “Kayı boyu” ve “Bozkurt” flamalarını çadırlara astığı gözlenmişti. Terörle mücadelenin yoğunlaşması üzerine bölgede görev yapan bazı TSK personeli Göktürk alfabesiyle “Türk” yazan ve “Bozkurt” şekli bulunan çıkartmaları üniformasına farmateksle yapıştırmaya başladı. Yoğunlukla sosyal medya aracılığıyla yayılan bu tür görüntüler Suriye’nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen Fırat Kalkanı harekâtı sırasında da sosyal medyaya yansıdı.

Yönetmeliğe uygun değil

Bu çıkartmalar geçen günlerde TSK’de yasaklandı. Tüm birliklere gönderilen “Kıyafet disiplini” konulu yazıda, “Kıyafet üzerine ilgi yönetmelikte belirtilen isimlik, birlik arması, şerit rozet, bröve haricinde başka bir aksesuvar bulundurulmayacaktır” ifadelerine yer verildi. Yazıda, birlik komutanlarından bu konuda sürekli kontrol yapmaları istendi. TSK’de kıyafet yönetmeliğine uymayanlara uyarı cezaları verilebiliyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler