Pablo Escobar'ın sevgilisi Virginia Vallejo: İlk gördüğümde hiç ilgimi çekmedi

Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın gazeteci sevgilisi Virginia Vallejo, Escobar'ı ilk gördüğünde hiç ilgisini çekmediğini söyledi. Vallejo, "Çekici ya da yakışıklı bir adam değildi. Zamanla aslında çekici ve çok zeki olduğunu fark ettim. O kadar eğlenceli bir adamdı ki beni kendine âşık etti" dedi.

Yayınlanma: 02.10.2017 - 09:55
Abone Ol google-news

“Pablo’yu Sevmek, Escobar’dan Nefret Etmek” kitabı film olan uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın her şeyini bilen sevgilisi Virginia Vallejo Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuştu.

Koçak'ın röportajı şöyle:

Uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın hayatında para, silah, kadınlar her şey boldu. Hayatına pek çok kadın girdi. Ancak en çok konuşulanı eşi Maria değil, 5 yıl ilişki yaşadığı gazeteci Virginia Vallejo oldu. Vallejo aşklarını 2007’de “Pablo’yu Sevmek, Escobar’dan Nefret Etmek” adlı kitabında yazdı. Kitap filme çekildi. Escobar’a Javier Bardem, Vallejo’ya Penelope Cruz hayat verdi. Filmin fragmanı Narcos’un yeni sezonuyla yayınlandı ve çok ilgi çekti. 68 yaşındaki Vallejo’ya Miami’den telefonla ulaştım. Benmerkezci, acı çekmiş bir kadın izi bıraktı. Escobar’ın oğlu Sebastian’la röportaj yaptığımı duyduğunda hayli sinirlendi.

- Escobar, Narcos nedeniyle yeniden bir fenomen oldu...

O korkunç diziyle alakam yok. İzlemedim bile, arkadaşlarım bahsetti. Güya ben kötüymüşüm, Escobar’ın eşi iyi kadınmış (Gülüyor). Bunlar gerçeği yansıtmıyor.

‘ESCOBAR’IN OĞLU UCUZ BİR YALANCI’

- Benzer şeyleri Escobar’ın oğlu Sebastian Marroquin’in de kendisiyle yaptığım röportajda söyledi. Pek çok şeyin uydurma olduğunu iddia etti.

Oğluyla mı konuştunuz? O ucuz bir yalancı. Tanrı aşkına... Onu koruyan isimlerin yardımıyla bir hikâye uydurdu. Annesiyle birlikte Arjantin’de hapse atıldı.

- Evet röportajda bahsetmişti.

Öyle mi? Benim hakkımda da konuşuyor. Kitap yazacağımı duyduklarında hemen harekete geçtiler. Yani oğlu ve koruyucusu Başkan Lopez ve yakınlarından bahsediyorum. (Alfonso Lopez Michelsen, 1974-78 yılları arasında görevdeydi. Vallejo, Lopez’in görevdeyken ve sonrasında Escobar’la işbirliği yaptığını iddia ediyor.) Kitabı kendi değil bir gazeteci yazdı.

- İsterseniz kitabınıza gelelim. İsmine referans verecek olursam Pablo’yu neden sevdiniz? Escobar’dan neden nefret ettiniz?

Kitabımı okuyanlar Escobar’ın karakterinin geçirdiği evrime şahit olacak. Onunla tanıştığım zamanki adam nasıldı, 1987’de onu terk ettikten sonra nasıl bir canavara dönüştü...

‘İLK GÖRDÜĞÜMDE HİÇ İLGİMİ ÇEKMEDİ’

- Nasıl tanıştınız, ilk gördüğünüzde ne hissettiniz?

1982 yazında bir hafta sonu yemeğe davet edildim. Televizyon dünyasının starıydım. Dönemin başkanının yeğeniyle nişanlıydım. Nişanlım da gerçekten ülkedeki en yakışıklı adamdı. Pablo da oradaydı, gördüğümde hiçbir şey hissetmedim, ilgimi çekmedi. Çekici ya da yakışıklı bir adam değildi.

‘ESCOBAR ÇOK EĞLENCELİ VE ZEKİ BİR ADAMDI’

- Ne oldu da ilişki yaşamaya başladınız?

O zaman 33’ümdeydim, Pablo’yla yaşıttım. O hafta sonu yaşananlar gerçenten çok tuhaftı. 6 ay sonra maalesef nişanlımdan ayrıldım. Escobar, bunu öğrenmiş hemen beni memleketi Medellin’e davet etti. Sosyal sorumluluk projelerini göstermek istiyordu. Uyuşturucu kaçakçısı olduğunu bilmiyordum. Herkes ondan fakirlere yardım eden, güçlü bir siyasetçi olarak bahsediyordu. Zamanla aslında çekici ve çok zeki olduğunu fark ettim. O kadar eğlenceli bir adamdı ki beni kendine âşık etti.

‘ESCOBAR’IN OĞLU DA İŞKENCECİ’

- Filme de konu olan meşhur yayınınızı anlatır mısınız?

Evet onu televizyona ilk ben çıkardım. Program çok izlendi. Daha sonra bu yayının kayıtlarını Escobar’ın ailesi benden çaldı. Bence o ailenin tamamı yalancı ve talancı. Mesela Sebastian mıdır nedir, ondan bahsettiniz. Kendisi bir işkenceci! Pablo hapse girdiğinde 16 yaşındaydı, bir grup tetikçiyi de yanına aldı ve para tahsil etmek için babasının eski ortaklarına işkence etti. Mesela aile sürekli Escobar’ın kendilerine para bırakmadığını, fakir olduklarını söyleyip duruyor.

- Sizce öyle değil mi?

Değil. Güya sadece kitapların gelirleriyle geçiniyorlar. O aile oturup bir şey yazmayı bilmez ki, oğlu da zaten küçücük bir çocuktu. Escobar imajı üzerinden çok büyük bir endüstri yarattılar. Ben kitabımı yazdığımda kimse Escobar’ın adını bile anmıyordu, Kolombiya’nın Bin Ladin’iydi. Neden o korkunç adama şunu sormadınız: babası 25 milyar dolardan neden tek bir kuruş bile bırakmadı onlara?

- Tabii ki sordum. Bana ‘Paranın tamamına rakip karteller, Kolombiya hükümeti ve ABD el koydu’ dedi.

(Gülüyor) Tabii ki bir kısmı doğru mesela hükümet kısmı. Aile tutuklanmamak için narko-başkanlara rüşvet verdi. Bir çete gibi çalışıyorlardı, biri paraları topluyordu, mesela kız kardeş muhasebeci gibi çalışıyordu.

- Peki özel hayatınıza dönsem? İlişkiniz nasıldı?

30’larımda çok güzel bir genç kadındım. Ülkede kiminle istesem evlenirdim. Fakat hep ilişkilerimin derin aşkla yaşanmasını istedim. Gittim toplumun en düşük sınıfından, suça bulaşmış, köylü ve çirkin bir adama âşık oldum. Beni tüm kalbiyle sevmeseydi böyle bir adama nasıl âşık olurdum ki?

Haberin tamamını okumak için tıklayınız?

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler