HDP'den Erdal Şafak, Şefik Çalık ve Nazif Karaman hakkında suç duyurusu

Halkların Demokratik Partisi, eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında mahkeme kararı çıkmadan kararın açıklandığına yönelik haber yapan Sabah Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 02.10.2017 - 17:30
Abone Ol google-news

HDP, tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ'ın mahkeme kararı açıklanmadan kararın verildiğine yönelik haber yapan Nazif Karaman, Turkuvaz Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş. adına Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İnternet Yayın Sorumlusu Şefik Çalık hakkında suç duyurusunda bulundu

İşte HDP tarafından yapılan açıklama;

Mahkemeden önce karar açıklayan Sabah hakkında suç duyurumuz

Cezaevinde tutulan Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ hakkında mahkeme karar vermemişken, Sabah gazetesi internet sitesinde kararın açıklanmasına ilişkin, "yargı görevini etkilemeye çalışanlar ve görevini kötüye kullananlar" hakkında soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve avukatların itirazı üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşınan davaya ilişkin karar, 28 Eylül 2017 tarihinde Sabah gazetesi tarafından açıklanmıştır. Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi ise kararı 29 Eylül 2017 tarihinde açıkladı.

Karar basında yer aldığı gün Mahkeme tarafından açıklanmadığına göre, Yüksekdağ'ın yargılandığı dosyanın kararı Bölge Adliye Mahkemesi dışında bir merci tarafından mı onandı sorusunu akla getirmiştir. Mahkeme karar vermeden, kararın basın tarafından biliniyor olması da yargı bağımsızlığına etki eden güçlerin varlığını akla getirmiştir. Her ikisi de varolan yasalara göre suçtur.

Yüksekdağ hakkındaki habere ilişkin, Turkuvaz Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş. adına Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İnternet Yayın Sorumlusu Şefik Çalık ve Haber Sahibi Nazif Karaman hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler