Emel Anne burs için koşacak

Hayata Destek Derneği, ‘Koşalım da büyüsün’ kampanyasıyla, 12 Kasım’da yapılacak 39. Vodafone İstanbul Maratonu’na katılacak.

Yayınlanma: 02.10.2017 - 23:02
Abone Ol google-news

Kampanyanın amacı ise mevsimlik tarımda çalışan sığınmacı anneler dahil ihtiyacı olan tüm annelere 250 TL’lik onuncu ay bebek bakım paketi ve rehberi göndermek için maddi kaynak oluşturmak. Paketler, battaniye, bebek sabunu, bebek şampuanı, bez, deterjan, havlu, pişik giderici krem, zıbın, eldiven ve şapka gibi bir bebeğin ilk birkaç ayında ihtiyacı olan ürünleri içeriyor. Kampanyaya destek olmak veya koşucu olmak, koşucu bulmak, kurum olarak koşmak isteyenler, destekol@ hayatadestek.org adresinden bilgi edinebiliyor.

İşin ucundan tutun

Derneğin Projeler İletişim Uzmanı Ceyla Altındiş, “Bu yıl yeni doğan hayatlara destek olmaya odaklandık. Avrasya Maratonu’nda Asya’dan Avrupa’ya, ihtiyaç sahibi mülteci ailelerin ve mevsimlik tarım işçisi ailelerin yeni doğan bebeklerine temel ihtiyaçlarını ulaştırmak için koşar adımlar atacağız.” Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek komaya sokulan 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, bu yıl da maratona katılıyor. Emel anne, Ali İsmail Korkmaz Vakfı olarak, İstanbul Maratonu sonrasında dört yıllık burs desteği sağladıkları öğrenci sayısını 100’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Koşuya katılma çağrısı yapan Emel Anne, yaptığı yazılı açıklamada, “Hem herkese Ali İsmail’in düşlerini anlatalım hem de toplanacak bağışlarla ülkemizin aydınlık yüzlü genç nesillerinin eğitim hayatlarına birer ışık olalım. Her birinizi ayrı ayrı kucaklıyor, sevgilerimi iletiyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler