'Erdoğan' operasyonu başladı

Başbakanlık Ofisi'nin dinlenmesine ilişkin soruşturmada operasyon başladı.

Yayınlanma: 17.06.2014 - 10:47
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Keçiören'deki çalışma ofisinde ve makam aracında dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili soruşturmada bu sabah düğmeye bastı.

Mahkemeden alınan kararlar uyarınca Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Erzurum'da düzenlenen operasyonlar kapsamında 12 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerin böceklerin bulunduğu 2011 yılında Başbakanlık Koruma Ekibi'nde yer aldığı öğrenildi.

Cumhuriyet'in aldığı bilgiye göre, gözaltına alınanlar arasında eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı ve Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ile Emniyet Müdürü Mehmet Yüksek de yer aldı. Soruşturmanın casusluk suçlamasıyla yürütüldüğü belirtildi.

İstanbul, Erzurum ve Diyarbakır'da birer kişi gözaltına alınırken Ankara'da ise 8 kişi gözaltına alındı, bir kişinin ise yurtdışında olduğu ifade edildi.

Böcek operasyonu: 11 gözaltı - VİDEO

ERDOĞAN'DAN İLK YORUM

Başbakan Erdoğan, 'böcek' soruşturmasıyla ilgili ''Yetkili birimler konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda değerlendirme yapmayalım daha sonra konuşalım'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler