CHP'li Ağbaba'nın görüştüğü Nuriye Gülmen: Boyun eğmeyeceğim

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 217 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ile görüştü. Nuriye Gülmen'in mesajını okuyan Ağbaba, "Nuriye şöyle söyledi; Beni burada tutarak boyun eğ diyorlar, boyun eğmeyeceğim! Teslim olmayacağım” dediğini aktardı.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 12:55
Abone Ol google-news

<video:842316>


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, olağanüstü hal kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen açlık grevindeki tutuklu Nuriye Gülmen'i hastanede ziyaret etti.

Beraberindeki Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Ağbaba, yoğun bakımda tedavi gören Gülmen'e ziyarette bulundu.

Ziyarette Gülmen'le konuşan Ağbaba, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrasında hastane önünde basın açıklaması yapmak isteyen Ağbaba'dan polis, açıklama sırasında yanında milletvekilleri dışında kimsenin bulunmamasını talep etti. Bunun üzerine yaşanan kısa tartışma sonrası Ağbaba, basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, Gülmen'in yaşadığı sıkıntılara ilişkin bilgi veren Ağbaba, "Nuriye'nin söylediği şu benim gözaltına alınmam tutuklanmam hukuksuzluk. Ben hasta değilim  ben bir tutsağım hasta olmadığım halde beni zorla burada tutuyorlar. Bu hukuksuzluktan kaynaklanan sıkıntıları var. 16 günden beri burada kalıyor 13 gün boyunca bir camlı yoğun bakımda kalmış askerlerin izlediği bir yerde kalmış 16 gün boyunca banyo yapmamış. Banyo yapmamasının nedenide refakatçisi olmadığı için dengesini sağlayamıyormuş. Koşullar son derece bu anlamda kötü. Çok zayıflamış gördüm. Beni burada tutarak "boyun eğ" diyorlar diyor. Boyun eğmeyeceğim işim verilinceye kadar eğmeyeceğim boyun diyor. İşimi ekmeğimi istiyorum diyor. Kendimi 13 gün boyunca bir kafes hayvanı gibi hissettim orayı beğenmezken buraya getirildim. Burası çok daha kötü gün ışığı yok geceyi gündüzü ayırt edemiyorum diyor. Daha önce cezaevinde refakatçilerim vardı arkadaşlarım yıkanmamda ve egzersiz yapmamda yardımcı oluyorlardı diyor. Şimdi onları da yapamıyorum, yürüyemiyorum diyor. CHP milletvekilleri olarak hükümete çağrıda bulunuyoruz iki tane gencecik beden resmen ölüme gidiyor.Eğer bunlara bir şey olursa Türkiye'nin vicdanı bunu kaldırmaz. Göz göre göre iki insanın yaşamı son bulmasın. Sayın AKP Genel Başkanı'nda biraz vicdan varsa bu çocukların sesini duymaya çağırıyoruz. Kendi ifadelerinden asla vazgeçmeyeceklerini, boyun eğmeyeceklerini, teslim olmayacaklarını söylüyorlar. Burada tutulması Nuriye'nin deyimiyle tam bir hukuksuzluk. Zaman geçirmeden bu sorunun çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler