Annesi hakkında açılan soruşturmadan sonra Veli Saçılık'ın eşi Solmaz Saçılık'a dava açıldı

Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' eylemlerini sürdüren sosyolog Veli Saçılık'ın eşi Solmaz Saçılık'a dava açıldı. Eşi'nin ampute omzunun polis müdahalesi sırasında kırılmasının ardından eylem alanına giden Saçılık, hakkında açılan davayı 'e-devlet'ten öğrendi.

Yayınlanma: 12.10.2017 - 09:41
Abone Ol google-news

Yüksel Caddesi’nde 300 günü aşkın süredir ‘işimi geri istiyorum’ eylemini sürdüren Veli Saçılık’ın eşi Solmaz Saçılık’a 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, hakkında soruşturma yürütüldüğüne dair bilgisi olmayan ve ifadesine başvurulmayan Saçılık, davayı e- devlet uygulamasından öğrendi.

Polislere değil, yerlerde sürükledikleri Veli Saçılık'ın annesine soruşturma açıldı

Veli Saçılık’a saldıran Emrah Yavuz özür diledi: Pişmanım

 İLK KEZ GÖZALTINA ALINDI

 Yüksel Caddesi’nde eylemini sürdüren Veli Saçılık’ın ampute omzu, 3 Temmuz 2017 tarihinde polisin müdahalesi sırasında kırıldı. Polisin evlerine operasyon yapacağı söylentileri sonrası küçük çocuklarını Mersin’e götüren Solmaz Saçılık, eşinin omzunun kırıldığı haberi üzerine Ankara’ya döndü. Çocuğunun bakımını üstlendiği için eylemlere katılamayan Solmaz Saçılık 4 Temmuz’daki eylemde eşinin kolunun zarar görmemesi için Yüksel Caddesi’ne geldi. Sokağın kenarında durduğu sırada polisin müdahalesi ile ilk kez gözaltına alınan Saçılık’ın bindirildiği araca da biber gazı sıkıldı.

 ‘DAVA AÇILDIĞINI TESADÜFEN ÖĞRENDİK’

 Gözaltına alındığı sırada muhalefet etmediğini ve yürüyerek gittiğini söyleyen Solmaz Saçılık hakkında açılan davayı e-devlet uygulamasından öğrendi. Soruşturma aşamasında savcılığın kendisinden ifade dahi almadığını söyleyen Saçılık şöyle konuştu:

 “Yüksel Caddesi’nde dünyanın en haklı, en barışçıl eylemini yapan insanlara her gün müdahale ediliyor. O gün eylemci olarak da orada durmuyordum, sadece Veli’nin koluna darbe almaması için oradaydım. Veli’ye gelebilecek ufak bir darbeye karşı durmak isterken Veli’yi ters çevirdiler, gözaltı aracına itmeye çalıştılar. Hayatımıza kast ederek gözaltına alınmamızın ardından hakkımda dava açıldığını tesadüfen öğrendik.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler