Ali Ağa'da hayatını kaybeden işçilerin arkadaşları işbaşı yapmadı

Patlamada 4 arkadaşlarını kaybeden Tüpraş rafinerisi çalışanları taşeron sistemi protesto için iş başı yapmadı: Sermayeye hizmet adı altında bizi bölüyorlar

Yayınlanma: 12.10.2017 - 12:53
Abone Ol google-news

<video:843092>

İzmir'in Aliağa ilçesinde, 4 kişinin öldüğü TÜPRAŞ patlamasıyla ilgili, taşeron firma görevlilerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.Ancak bu gözaltılar bile işçileri yatıştırmadı. Patlamada 4 arkadaşını kaybeden işçiler bu sabahişbaşı yapmadı. Taşeron sisteminin kaldırılmasını isteyen işçiler, "Sermayeye hizmet adı altında bizi bölüyorlar" dediler.

TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili 7 gözaltı

 Tüpraş'ta dün yaşanan patlamada 4 işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle bugün gündüz vardiyasına gelen işçiler işbaşı yapmayarak yaşanan iş cinayetine tepki gösterdi. Gece vardiyası gündüz mesaiye devam etti.

İşyerine gelen kadrolu ve taşeron işçiler Tüpraş giriş kapısı önünde toplanırken, bazı taşeron firmaların şefleri, işçilere içeriye girmeleri için baskı yaptı. İşçiler ise arkadaşlarını kaybettiklerini belirterek girmeyeceklerini söylediler.

 Burada açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, ilk defa bu işyerinde bu kadar büyük bir iş kazası yaşandığını dile getirerek, “Tüpraş yönetimi bu dönem ilkleri yaşıyor, kâr rekorlarında da ilkleri kırıyorlar” dedi.

 'BİZİ BÖLÜP PARÇALIYORLAR’

 Yaşanan olayın, taşeron çalışma sisteminden kaynaklandığını belirten Oktay, devletin gerekli önlemleri almadığını, sendikaların ise sorunun üzerine gitmediğini ifade etti.

 “Dört canımızı yitirdik, yıllardır söylüyoruz çalışma sistemimiz kökten değişmeli. Bizi bölüp parçalıyorlar,patronların ceplerine daha çok para girsin diye. Bu can kaybının sebebi budur” dedi.

 10. ayda iş cinayetlerinde binin üzerinde işçinin hayatını kaybettiğini dile getiren Oktay, “Bunlar, örgütsüz ve işgüvencesi olmayan işçiler. Yüzde 98’inin önlenebilir olduğunu devletin kendisi açıkladı. Ona rağmen gerekli tedbirleri almıyorlar. Mahkemelerde değişikliğe gidiyorlar,ama taşeron ve güvencesiz çalışmayı engellemiyorlar, çünkü onlar bulunmaz Hint kumaşı, bizden ise çok var.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler