Medrese de yakın vakfa

İBB, AKP’ye yakın vakıflara milyonlarca lira değerindeki taşınmaz tahsisine bir yenisini daha ekledi. İstanbul Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kullanımına Fatih’teki Kaba Halil Medresesi’ni verdi.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 03:07
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), AKP’ye yakın vakıflara İstanbul’un çeşitli ilçelerinde milyonlarca lira değerindeki taşınmaz tahsisine bir yenisini daha ekledi. İBB, AKP’li Meclis üyeleri İsmail Hakkı Turunç ve Bülent Katkak’ın mütevelli heyetinde bulunduğu İstanbul Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kullanımına Fatih’teki Kaba Halil Medresesi’ni verdi. Teklif, AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Vakıf ile İBB arasında yapılacak 5 yıllık protokolde İstanbul Uluslararası Öğrenci Tanıtım ve Etkinlik Ofisi adı altında ortak bir çalışma birimi oluşturulduğu belirtildi. Birimde, İstanbul’daki kamu ve özel üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almakta olan yabancı öğrencilerin İstanbul’u tanımaları için etkinlikler yapıldığı anlatıldı.

Ofis çalışanı da İBB’den

Protokolün İBB’nin sorumlulukları bölümünde şu maddeler yer aldı: “İstanbul Fatih ilçesinde bulunan Kaba Halil Medresesi protokol kapsamındaki hizmetler için vakfa kullandırılacak. Ofisin aydınlanma, su, ısınma, iletişim, güvenlik ve benzeri harcamaları karşılanacak. Vakıf tarafından belirlenecek ve İBB tarafından uygun bulunacak faaliyet giderleri karşılanacak. Ofis çalışanı ihtiyacı karşılanacak.”

CHP’li Meclis üyesi ve basın sözcüsü Tarık Balyalı, “3 yılda vakıflara milyonlarca lira değerinde taşınmaz verdik. Neden başka vakıflarla değil de meclis üyelerinin mütevelli heyetinde bulunduğu vakıflarla yapıyoruz bu protokolleri” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler