Avukatlar, Halkın Hukuk Bürosu’nu açma nöbeti başlattı

Hukuk örgütleri, dayanışma kampanyası başlattı. Kâğıthane’deki Halkın Hukuk Bürosu’nu önceki gün Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı avukat Gökmen Yeşil açtı.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 04:18
Abone Ol google-news

Halkın Hukuk Bürosu’nu dün Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi avukat Sinan Zincir açtı. Bürodan 15 avukat tutuklu. 1 stajyer avukat ise dün gözaltına alındı.

Avukatlarının neredeyse tamamı tutuklanan Halkın Hukuk Bürosu, meslektaş dayanışması sayesinde kapısına kilit vurmadı. Hukuk örgütleri, dayanışma kampanyası başlattı. Kâğıthane’deki Halkın Hukuk Bürosu’nu önceki gün Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı avukat Gökmen Yeşil açtı. Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi avukat Sinan Zincir ise görevi dün devraldı. Sabahın erken saatlerinde büroya gelen Zincir, 15 meslektaşın tutuklanması üzerine kampanya başlattıklarını söyledi. Zincir, “Operasyonları savunma mesleğine ve devrimci avukatlık pratiğine bir gözdağı vermek için yapılıyor. Bundan kaynaklı tutsak meslektaşlarımızla dayanışmak bu toprakların devrimci avukatlık pratiğine ve geleneğine sahip çıkmak için Halkın Hukuk Bürosu’nun ve meslektaşlarımızın yanında yer aldık yer almaya devam edecegiz” dedi.

‘Avukatsız bırakmayız’

Halkın Hukuk Bürosu’nu her gün bir avukatın açacağını vurgulayan Zincir, “Faşizmin bürolarımızı, derneklerimizi kapatmasına izin vermeyeceğiz. Avukatları tutsak ederek, yoksulları ezilenleri avukatsız bırakma çabalarına karşı mesleki dayanışmayı çok önemsiyoruz. Tutsak etseniz de, rehin alsanız da bürolarımız açıktır. Açık kalacak. Derneklerimiz açıktır ve açık kalmaya devam edecek” diye konuştu. Tutuklu meslektaşlarının müvekkillerini ve dosyalarını sahiplendiklerini aktaran Zincir, “ÇHD ve ÖHP olarak onların adına duruşmalara giriyoruz. Devrimcileri avukatsız bırakmamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Güç katma çağrısı

Dayanışma çağrısı yapan Zincir, özetle şunları söyledi: “Halkın Hukuk Bürosu avukatları açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın duruşmasından 2 gün önce tutsak edildi. Bizler o davayı sahiplenerek, devletin tutsak alma operasyonunu boşa çıkardık. Bundan sonra da dayanışmayı en güçlü şekilde yükselteceğiz. Güncel ve tarihsel haklılığımızdan aldığımız güçle ezilenlere ve tutsak meslektaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağız. Ne arkadaşlarımız yalnız kalacak, ne de ezilenler savunmasız. Bu vesile ile duyarlı, savunma mesleğine sahip çıkan, faşizme karşı duran tüm meslektaşlarımızı Halkın Hukuk Bürosu avukatları ile dayanışmaya çağırıyor, başlatmış olduğumuz büroyu açma nöbetimize güç katmaya davet ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler