KCK Basın Davası: Gazeteci Çağdaş Ulus pasaportunun iadesini istedi

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'nın Basın Komitesi'ne yönelik açılan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 46 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 14:12
Abone Ol google-news

Davada, avukatların talebi üzerine söz konusu KCK operasyonlarını yürüten ve FETÖ'nün kumpas davalarında tutuklu bulunan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün yargılandığı davanın iddianamesinin istenmesine karar verildi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları katıldı.

"CEMAAT ALEYHİNE HABERLER YAPTIĞI İÇİN KCK DAVASINA DAHİL EDİLDİ"

Duruşmada söz alan gazeteci Çağdaş Ulus’un avukatı Hüseyin Ersöz, darbe girişimi davasında tanık olarak dinlenen eski emniyet müdürü Yunus Dolar'ın ifadesiyle, müvekkilinin cemaat aleyhine haberler yapması nedeniyle dönemin KCK operasyonlarını yürüten eski emniyet müdürü Yurt Atayün tarafından KCK Basın Davası'na dahil edildiğini belirtti. Verilecek kararda bu tanığın ifadesinin gözetilmesini isteyen avukat Ersöz, eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün sanık olduğu davanın İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldüğünü belirtti. Avukat Ersöz, müvekkili Çağdaş Ulus ve avukat olan eşinin pasaportlarının iptal edildiğini belirterek bu yasakların kaldırılmasını talep etti.

"HAK İHLALİ BAŞVURUMUZ BEKLENSİN"

Daha sonra bir kısım sanığın avukatı Özkan Kılıç söz alarak "Yunus Dolar isimli kişi itirafçı olarak verdiği beyanlarda, tüm delillerin aynı yöntemle hazırlandığı yönünde beyanda bulunmuştur. Bu nedenle 26. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava tüm sanıkları ilgilendirmektedir. Hem bu hususun verilecek kararda gözetilmesini, hem de AİHM'e yaptığımız hak ihlali sebebiyle tazminat başvurumuzun neticesinin beklenmesini talep ediyoruz" dedi. Sanık Hüseyin Deniz'in avukatı Yıldız İmrek ise "Yargılama konusu olan faaliyetler gazetecilik mesleğinin icrası sırasındaki muhalif gazetecilik örneklerindendir. Bu nedenle derhal beraat kararı verilmesini istiyoruz. Biz en baştan bu yana bu dosyadaki delillerin şu anda tutuklu olarak yargılanan cemaat mensubu olduğu iddia edilen emniyet görevlileri ve savcılar tarafından oluşturulduğunu iddia ettik" dedi.

 

19 OCAK'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, eski emniyet müdürü Yurt Atayün'ün sanıkları arasında bulunduğu İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi'ndenin dava dosyasının incelenmek üzere istenmesine karar verdi. OHAL boyunca beraat kararı verilmedikçe pasaport iadesi yapılamayacağından bu talebi reddeden heyet, ayrıca sanık Çağdaş Ulus'un eşinin de bu dosya nedeniyle pasaportunun iptal edildiğine ilişkin evrak sunulmasını istedi. AİHM başvurularını sonuçlarının beklenmesine talebini de reddeden heyet, duruşmayı 19 Ocak’a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler