Elif Şafak: Karalama ve damgalanma korkusu nedeniyle biseksüel olduğumu söyleyemedim

Yazar Elif Şafak, TED Talks'ta yaptığı konuşmasında bugüne dek karalama ve damgalanma korkusu nedeniyle biseksüel olduğunu insanların içinde söyleyemediğini açıkladı.

Yayınlanma: 15.10.2017 - 01:56
Abone Ol google-news

New York'taki TED Talks konuşmasında bugüne dek karalama ve damgalanma korkusu nedeniyle biseksüel olduğunu insanların içinde söyleyemediğini açıklayan yazar Elif Şafak, 'Biseksüelim ama bunu kamusal alanda söyleyecek cesaretim olmadı' dedi.

Şafak'ın açıklamasının devamı şöyle:

"Tabi ki yazarlar olarak bir her zaman hikayeler kovalarız, ancak aynı zamanda suskunluklar hakkında konuşamadığımız şeyler; siyasi, kültürel tabular ve kendi sessizliğmiz suskunluğumuzla da ilgiliyizdir. Ben her zaman azınlık hakları konusunu yüksek sesle açıktan konuşan ve üzerinde etraflıca yazan biri oldum, kadın hakları LGBT hakları. Fakat bu konuşma hakkında düşünceler içinde iken, arkasından gelecek karalanmaktan, alay, nefret ve stigma konusu olmaktan çok korktuğum için hiçbir zaman kendimin biseksüel olduğumu kamuya açık alanda konuşma cesaretini göstermediğimin farkına vardım. Fakat birisi hiç kimse durumun karmaşıklığı nedeniyle sessiz kalmamalıdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler