Fatih Maçoğlu açıkladı: 'Komünist bal' satışı başladı

Ovacık Belediyesi'nin organik gıda ürünlerinin satışı için Gazi Mahallesi'nde 'Ovacık Doğal Organik Ürünleri Satış Ofisi' açıldı. Ovacık'ın Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, "İstanbul'da 'Komünist bal' satışına başladık" diye espri yaptı.

Yayınlanma: 15.10.2017 - 12:23
Abone Ol google-news

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’ndeki Türkiye’nin tek Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, yörede organik bal üretimi yapan 40 arıcıyla anlaştı. Bu anlaşmanın ardından Tunceli Arıcılar Birliği ve Dersim Dernekleri Federasyonu ortaklığında elde edilen organik balların satışına İstanbul’da da başlandı.

‘Komünist Bal’ satışına başladık”

 Başkan Maçoğlu, Türkiye’deki en kaliteli balı piyasaya sunduklarını belirterek, “Komünist balı alan, hem kaliteli balın tadını alacak, hem de bizim tadımıza varacak ve komünistleşecek. İstanbul’da ‘Komünist Bal’ satışına başladık” diye espri yaptı.

 Gazi Mahallesi’ndeki (Sultangazi) Zübeyde Hanım Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi’nde bulunan ‘Ovacık Doğal Organik Ürünleri Satış Ofisi’nin açılışını, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu yaptı. Başkan Maçoğlu, Tunceli Arıcılar Birliği’nin denetleme ve araştırmaları sonucunda tamamen organik bal üretimi yaptığı tespit edilen 40 bal üreticisinin ürünlerini, Tunceli Arıcılar Birliği ve Ovacık Belediyesi işbirliğiyle tüketiciye ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gelirler öğrencilere burs oldu

 İki yıl önce piyasaya sürdükleri nohut ve fasulyeden alanların ‘Komünist nohut ve fasulye aldık’ diye espri yaptığını anlatan Maçoğlu, bu satıştan elde edilen gelirle zor durumdaki öğrencilere burs verdiklerini söyledi.

Yoğun ilgi gören açılış ardından kısa sürede balın yanı sıra kuru fasulye, nohut, değirmen unu, peynir, pekmez, çay, zeytinyağı ürünlerinin büyük bölümü tükendi. Maçoğlu “Komünist nohut ve fasulye’den sonra bugünden itibaren Türkiye literatürüne bir de komünist bal girdi. Türkiye’nin en sağlıklı ve doğal balı satışa çıkardık. Bu doğal balı tadanlar, muhtemeldir hem bizim tadımızı alacaklar, hem komünistleşecekler” diye espri yaptı.

Organik balın kiloso 90 lira

Sultangazi’deki satış bürosunda birinci kalite organik balın kilosu 90 TL’den satılıyor. Diğer balların kilosu ise 60 TL’den başlıyor. Burada nohut ve fasülyenin kilosu 13, pekmez 25, tulum peynir ise 35 TL’den satışa sunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler