İyilik peşinde koşacaklar

12 Kasım’daki İstanbul Maratonu’na yardımseverlik için katılacak gönüllü koşucular bugünden itibaren projelerini seçerek kampanyalarını oluşturacaklar.

Yayınlanma: 15.10.2017 - 21:18
Abone Ol google-news

İstanbul Maratonu’nda koşarak, Ali İsmail Korkmaz Vakfı burs fonunu çoğaltmak, down sendromlu daha çok çocuğun eğitimine katkıda bulunmak, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin eğitimlerinin daha çok kişiye ulaşmasını sağlamak mümkün. İyilik için koşmaya yeni karar verecek olanlar, 9-11 Kasım’da yapılacak “geç kayıt olanağı”ndan yararlanabilir. Daha önce kayıt yaptırmış olanlar, bugünden itibaren açılacak sistem içinde istedikleri proje için kampanyalarını oluşturmaya başlayacaklar.

En güzel destek

Adım Adım Platformu, 12 Kasım’daki İstanbul Maratonu’nda aralarında Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Bir Dilek Tut Derneği, Darüşşafaka Cemiyeti, TEGV, TEV, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın da olduğu 46 STK ile iyilik peşinde koşacak. Koşucular, 30 Ekim’den itibaren STK’ler için bağış toplayabilecekler. Gönüllü koşucular e-posta hazırlayıp sosyal çevrelerinden, katkıda bulunmak istedikleri STK’nin projesi için destek isteyecekler. Bu arada maraton tecrübesi olmayanlar “Çaylaklar Antrenmanı’’na da katılabilecek.

Her şey dayanışmayla

Platformda, “Neden yardımseverlik koşusu” sorusunun cevabı şöyle veriliyor:

“Sadece evinizin etrafında koşmayı hedeflemiyorsanız belli bir mesafeyi keyifli koşmak ve sağlıklı bitirmek hazırlık süreci gerektirir. Yardımseverlik koşusu sizi bütün antrenmanlarınızda teşvik edecektir. Yardımseverlik koşusu yapıyorsanız destek sözü verdiğiniz dernek ve vakıf çalışanlarını ve bu yardımın gideceği ihtiyaç sahiplerini yolda bırakmak istemeyeceksiniz. Yardımseverlik koşusu yapıyorsanız, sabah antrenmanı için yataktan erken kalkmak, yoğun bir günün ertesinde antrenmanı ertelememek ve hatta yarışı bitiremeyeceğinizi düşündüğünüz anlarda sizi motive edecektir. Koşu gününde, koşu sırasında en fazla seyirci desteği kime geliyor biliyor musunuz? Gönüllü koşuculara. İyilik peşinde koşan koşuculara koşu boyunca ve koşu bitişinde yapılan tezahürat başka kimseye yapılmıyor. Koşunuzu adadığınız kişiler, o derneğin ve vakfın çalışanları sizi hiç yalnız bırakmıyor. Bunun ne anlama geldiğini ve hatta bazen bir adım daha atamayacağım dediğinde ne kadar önemli olduğunu ancak yardımseverlik koşusunda anlayabilirsiniz. Yardımseverlik koşusu, koşuyu daha anlamlı, yardımseverliği daha eğlenceli yapar. Birilerine yardım etmek, başkalarının sıkıntılarını çözmek, çözülmesine yardımcı olmak hep hüzünlü olmak zorunda değil. Yardımseverlik koşusu ile bunu eğlenerek, keyif alarak yaparsın. İyilik yaparsın, kendini iyi hissedersin.”

Web platformu

Adım Adım’ın desteklediği sivil toplum kuruluşlarının projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullanacağı bir yardımseverlik koşusu web platformu olan “İyilik Peşinde Koş Platformu”, yardımseverlik koşusu yapmak isteyen gönüllü koşucuların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Koşucular, bu platformda akıllarına takılan tüm soruların yanıtlarını bulabilir.

Koşa koşa neler oldu?

2008-2017 yılları arasında 28 binden fazla koşucu, 30 sivil toplum kuruluşu için yaklaşık 212 bin bağışçıdan, 23 milyon TL bağış topladı ve 120 binden çok kişinin, doğanın ve hayvanların hayatlarını değiştirdi.

‘Sen koştukça ben özgürüm’

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın Gençlik Merkezi Projesi için koşacaklar, 12-18 yaş arası çocuk ve gençlerin psiko-sosyal becerilerinin güçlenmesini, suç ile ilişkilenmelerinin önlenmesini ve toplumsal yaşamda özgür bireyler olarak var olmalarını sağlayacaklar.

Down’lu çocuklara...

Down Sendromu Derneği’nin projesi ile bir down sendromlu gencin alacağı eğitimlerin dönem bedeli 2.500 TL, bir aile eğitiminin bedeli 1.500 TL. Hedef, gönüllü koşucuların destekleriyle 75 gence ve ailesine ulaşmak ve hayatlarında fark yaratmak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler