Eski Adana Baro Başkanı'na “terör örgütü propagandası" davası

Eski Adana Baro Başkanı avukat Mengücek Gazi Çıtırık hakkında “terör örgütü propagandası ” iddiasıyla dava açıldı. Çıtırık, “Hangi terör örgütünün propagandasıyla suçlanıyorum belli değil. Heralde yargılama sırasında öğreneceğiz” dedi. Çıtırık hakkındaki davanın ilk duruşması bugün Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Yayınlanma: 16.10.2017 - 10:58
Abone Ol google-news
Eski Adana Baro Başkanı avukat Mengücek Gazi Çıtırık hakkında  “terör örgütü propagandası ” iddiasıyla dava açıldı.  Çıtırık, “Hangi terör örgütünün propagandasıyla suçlanıyorum belli değil. Heralde yargılama sırasında öğreneceğiz” dedi.  Çıtırık hakkındaki davanın ilk duruşması bugün Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 
 
Gazetemize konuşan Eski Adana Baro Başkanı avukat Mengücek Gazi Çıtırık, “Çeşitli zamanlarda yaptığım basın açıklamaları, ruhsat törenlerinde yaptığım değenlendirmeler nedeniyle hakkımda dava açıldı.  ‘Şiddete dönüşmeyen her türlü düşüncenin örgütlenmesinden yanayım’  demişim ‘Cumhurbaşkanı anayasal sınırlara çekilsin, yurttaşı ayrıştıran söylemlerde bulunmasın’ demişim. O dönem partili Cumhurbaşkanlığını eleştirmişim. Cumhurbaşkanının ‘yanına bırakmam onun’ söyleminden sonra Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla ilgili  ‘Cumhurbaşkanı yargıya doğrudan talimat veriyor’ demişim. Milletvekilliği  dokunulmazlıklarının kaldırılmasını, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasını, belediyelere kayyım atanmasını eleştirmişim. Bunlar Türkiye’nin kanayan yarası. Bu yaraya parmak basmışım, sorunlara çözüm önerileri sunmuşum. Bunlarla suçlanıyorum’ dedi. 
 
Vatandaşa gözdağı vermek istiyorlar 
 
“Baro başkanı olarak ben konuşmayacağım da kim konuşacak?” diyen Çıtırık,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dava vatandaşa gözdağı vermektir.  Vatandaşın  hak arayışında sesi avukatlardır.  Benim sesim kısılırsa vatandaşın  da sesi kısılır. Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan ifade özgürlüğü demokratik bir toplumun olmazsa olmazıdır.  Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı’ha yazdığı yazıda benim sözlerimin Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS)  göre ifade özgürlügü kapsamında ele alınmasını istedi ancak Adalet Bakanlığı bunu kabul etmedi. Hakkımda ‘terör  örgütü propagandası’ davası açıldı. Bu davanın en önemli yanı hangi terör örgütünün propagandası ile suçlanıyorum belli değil. Bu tür davalarda hangi terör örgütünün propangandasıyla suçlanıyorsanız mutlama yazmak zorundadır.  Herhalde yargılama sırasında öğrenceğiz.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon