Liseli Helin'in yaralanan arkadaşı konuştu: Katil gülüyordu

İstanbul’da öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken’in aynı saldırıda yaralanan arkadaşı, katilin gülerek ateş ettiğini belirterek kendisinin genç kızla sevgili olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 16.10.2017 - 11:11
Abone Ol google-news

<video:844580>

Pendik’te 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, 13 Ekim’de 17 yaşındaki Helin Palandöken, Cemil Yıldız ve Deniz Morsümbül’e pompalı tüfekle ateş etmişti.

Olayda Palandöken hayatını kaybederken, Yıldız ile Morsümbül yaralanmıştı. Yetgin’in saldırı anında Yıldız’a hitaben “Kız arkadaşımla nasıl çıkarsın!” diye bağırdığı belirtilmişti.

Yetgin, daha sonra öğrencilerin okuduğu Pendik İstanbul Ticaret Odası Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kaçmış, intihar etmek isterken yakalanmıştı. Saldırgan tutuklanmıştı.

‘Gülüyordu; Helin’le ilişkimiz yok’

Sabah’tan Yunus Emre Kavak’a konuşan 17 yaşındaki Cemil Yıldız olay gününü şu sözlerle anlattı: “Helin’le çok samimi değildik. Deniz’le beraber giderken Helin de yanımıza geldi. Durağa kadar beraber yürüyecektik. Yani hiçbir ilişkimiz yok, sadece birlikte yürüyorduk. O sırada önümüzde bir araç durdu. İçinden silahlı o kişi gülerek arabadan indi. ‘Selamun aleyküm gençler’ dedi. Elinde silah olduğu için Deniz ‘Hayırdır!’ diye üzerine yürüdü. Bir anda ateş etti ve Deniz’i yaraladı.

 Cemil Yıldız

‘Göz göze gelince vazgeçti’

Ne olduysa 30 saniye içerisinde oldu. Deniz’i vurduktan sonra bana döndü. ‘Yeni sevgilin bu mu Helin!’ dedi, ateş etti bana. Ben yere düştüm. Sonra Helin’e döndü. Helin bağırıyordu, ‘Dur, yapma’ diye. Sonra Helin’e de ateş etti. O da yere düştü. İki ya da üç el ateş etti. Tekrar bana döndü. Göz göze geldik, yerde yatıyordum. Canım çok yandığı için konuşamadım bile. O göz göze gelmeden sonra sıkacaktı bana ama vazgeçti. Bir anda koşarak uzaklaştı. Okula doğru gitti. Sonrasını çok hatırlamıyorum.”

Pendik'te okulda dehşet: Öğrencilerin üzerine kurşun yağdırdı

Kılıçdaroğlu, Helin'in ailesini aradı

Helin'i katleden tüfek, internetten 1800 liraya alınmış

Babasından Helin'e zor veda

Yarkadaş: Helin'in birden fazla katili var

Okul önünde öldürülen liseli Helin'in tabutunu kadınlar omuzladı

Liseli Helin'in katili tutuklandı

Pendik'te okuldaki dehşeti öğrenciler anlattı

Platonik aşkı tarafından öldürülen Helin'in Twitter'deki son mesajı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler