Nihat Doğan'ın "sen kimsin lan!" dediği müsteşar Kenan İpek görevinden alındı

Adalet Bakanlığı Müsteşarıve eski Adalet Bakanı Kenan İpek Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından görevden alındı.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 11:11
Abone Ol google-news
<video:846687>

1 Ocak 2014’den beri Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan Kenan İpek Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından görevden alındı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın edindiği bilgilere göre; İpek, 62. ve 63. Hükümet dönemlerinde Adalet Bakanlığı görevlerinde bulunan İpek’in bürokraside başka bir göreve atanabileceği de ifade ediliyor. İpek’in yerine yargı teşkilatında önemli bir bürokratın adı geçiyor.

"Kendi isteğiyle ayrıldı"

 Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in görevden ayrılmasına ilişkin, "Kendi isteğiyle ayrıldı" dedi. Gül ayrıca, İpek'in yerine kimin geleceği sorusuna ilişkin ise, "Resmi Gazete'de yayınlanacak" cevabını verdi.

NİHAT DOĞAN ‘SEN KİMSİN LAN!’ DEMİŞTİ

 Bir televizyon programında FETÖ soruşturmasında yargılanan infaz koruma memurlarının adliyeye “şık” kıyafetlerle çıkarılmasını eleştirerek, “alçak gardiyanlar” ifadesini kullanan şarkıcı Nihat Doğan'a, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'ten gelen tepki üzerine “Sen kimsin. Müsteşar da neymiş. Kim tanır seni, beni dinleyeceksin lan, bunların cevap hakkı yok” ifadesini kullanmıştı. Aynı günün akşamında ise Doğan bir açıklama daha yaparak, “Sizin FETÖ ile olan mücadelenizi öğrenince konuştuklarımdan utandım. Bu konuşmamın terbiye sınırını aştığının farkındayım” diyerek keskin bir ‘U Dönüşü’ yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler