AKP, CHP'li Haluk Pekşen'e 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı

Katıldığı televizyon programında "Darbeyi AKP'nin kendisi yaptı" iddiasında bulunan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen hakkında AKP'nin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 15:17
Abone Ol google-news

 

100 bin liralık manevi tazminat talepli davanın dilekçesinde, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in 11 Ekim'deki televizyon programında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "Darbeyi AKP'nin kendisi yaptı" dediği bildirildi. Dilekçenin devamında Pekşen'in 'Darbeyi AKP'nin kendisi yaptı? Bu öngörülemeyen olaylar, bu şehitler, öngörülemeyen olaylar?' şeklindeki ifadeleri hatırlatılarak bunların iftira olduğu kaydedildi. Ayrıca Pekşen'in programda sarf ettiği sözlerin devam eden yargılamalardaki FETÖ yönetici kadrosuyla benzerlik de gösterdiği iddia edildi.

Yargıtayın da darbe girişiminin FETÖ tarafından yapıldığı yönünde kararı bulunduğu bilgisinin ardından dilekçede, "Failleri, delilleri ile ortada olan bu alçak saldırıya, darbe girişimine 'AK Parti yaptı' demenin, en hafifinden aklı inkar etmek demek" ifadelerine yer verildi. AKP'nin siyasi ve sosyal kişilik değerlerine karşı ağır saldırıda bulunulduğu belirtilerek, Pekşen'den 100 bin lira manevi tazminat talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon