Ankara'da müftülük yasa tasarısını protesto eden kadınlara yine polis müdahalesi

Müftülük yasa tasarısını Meclis önünde protesto ettikleri sırada gözaltına alınan kadınlar için akşam saatlerinde eylem yapan kadınlara polis yeniden müdahale etti.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 19:19
Abone Ol google-news

<video:846502>

Kadınların müftülere nikah yetkisi verecek yasa tasarısına karşı Meclis önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına müdahale eden polis, akşam saatlerinde gözaltıları protesto etmek isteyen kadınlara da müdahale etti. Polis haberi takip eden Evrensel muhabirinin çektiği fotoğrafları da zorla sildi. 

Evrensel'in haberine göre, Ankara Kadın Platformu üyeleri öğle saatlerinde Meclis Dikmen Kapısı önünde müftülere nikah yetkisi verecek yasa tasarısına karşı basın açıklaması yapmak istediklerinde polisin biber gazlı müdahalesine maaruz kalmışlardı. Yasa tasarısını ve Meclis önünde 11 kişinin gözaltına alınarak serbest bırakılmasının ardından kadınlar gözaltıları protesto etmek istedi. Sakarya Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar, açıklama yapmaya başladığı an müdahale ile karşılaştı. “Burası yasak alan” diyerek kadınlara saldıran polis, plastik mermi ve biber gazı kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler