Yargıdan ihbarcı rektöre yanıt: Akademisyeni savcılık akladı

Barış Bildirisi’ne imza atan, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü araştırma görevlisi Can Irmak Özinanır, 'FETÖ’yle ilişkili olabilir' denilerek ihraç edildi. Savcılık ‘FETÖ’yle hiçbir bağlantısı yok’ dedi.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 23:56
Abone Ol google-news

Barış İçin Akademisyenler tarafından imzaya açılan “Bu suçu ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı gerekçesiyle açığa alınan, ancak bir süre sonra FETÖ ile iltisaklı olduğu iddiasıyla ihraç edilen Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü araştırma görevlisi Can Irmak Özinanır’la ilgili yargıdan dikkat çeken bir karar geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Müşavirliği, Özinanır’ı “FETÖ ile bağlantısı olabilir” iddiasıyla savcılığa ihbarda bulundu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı, yaptığı araştırma sonucunda akademisyenin FETÖ silahlı terör örgütü ile hiçbir bağlantısının olmadığını tespit ederek, hakkında kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde 2011 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan, Eğitim Sen üyesi Can Irmak Özinanır, 2016 Ocak ayında Barış İçin Akademisyenler tarafından imzaya açılan “Bu Suça Ortak Olmayacağız” metnini imzaladı. Hakkında 25 Ocak 2016’da soruşturma başlatılan Özinanır, üniversitenin soruşturma komisyonuna ifade verdi. Akademisyen Özinanır, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 Eylül 2016 tarihinden itibaren 3 ay süreyle görevden uzaklaştırıldı. Üniversite yönetimi, Özinanır’ı açığa alma gerekçesini bir BİMER başvurusuna dayandırdı ve FETÖ/PDY suçlamasında bulundu. Özinanır’ın sosyal paylaşım mesajaları bu iddianın dayanakları arasında gösterildi. Ancak akademisyenin hiçbir savunması alınmadı. Özinanır, 7 Şubat 2017’de KHK ile ihraç edildi.

FETÖ bağlantısı yok

Akademisyen Özinanır, eline ulaşan bir tebligat ile hakkında savcılığın FETÖ üyesi iddiasıyla soruşturma yürütüldüğünü öğrendi. Soruşturmaya neden olan ihbarı ise Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Hukuk Müşavirliği’nin yaptığı anlaşıldı. İhbarda, Özinanır’ın FETÖ ile bağlantılı olabileceği savunuldu. Savcı Özgür Kamışlık, soruşturma sonunda Özinanır hakkında takipsizlik kararı verdi, bunu da akademisyene tebliğ etti. Özinanır’ın ByLock kullanmadığı, Bank Asya’da hesabı bulunmadığı, hakkında gizli tanık ifadesinin bulunmadığı, çocuklarını FETÖ okullarına göndermediği ifade edilen kararda, “Böylece şüphelinin FETÖ- PDY silahlı terör örgütü ile iltisak ve irtibatının tespitine yönelik yukarıda belirtilen kriterlere göre yapılan inceleme ve araştırmada, FETÖ-PDY silahlı terör örgütü ile hiçbir bağlantısının olmadığı tespit edilmiştir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler