ABD'li heyet Ankara'da... Vize krizine neden olan şüphelinin eşi ve oğlu serbest bırakıldı

ABD ile Türkiye arasında vize krizine neden olan ABD konsolosluğu çalışanının eşi ve oğlunun ABD heyetinin Türkiye'ye gelmesiyle birlikte serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 10:56
Abone Ol google-news

Vize krizinin ardından Ankaraya gelen ABD’li heyet ilk temaslarına dün Genelkurmay Başkanlığı’nda başladı; eşzamanlı olarak da ABD Başkonsolosluğu’ndan Başsavcılık tarafından ulaşılamadığı söylenen çalışanın gözaltındaki eşi ve oğlu serbest bırakıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye dosyasından sorumlu olan Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki heyet dün Genelkurmay Plan Prensipler ve Harekât Başkanlığı’ndan yetkililerle bir araya geldi; başta İdlib operasyonu olmak üzere iki ülke arasındaki koordinasyon ele alındı. Türkiye, YPG’ye verilen destekten rahatsızlığını da vurguladı. Cohen’ın ilk günkü temaslarında vize konusu yerine Suriye gündemi belirlerken, bugün Dışişleri Bakanlığı’nda kritik vize kararıyla ilgili vereceği mesaj bekleniyor. Ancak ABD Büyükelçiliği önceki gün Twitter hesabında, ABD Büyükelçi John Bass’ın giderayak verdiği şu mesajını sabitledi:

“Uzun sürmeyeceğini umuyoruz, ancak bu konunun çözülmesinin ne kadar süreceğini kestiremiyoruz. Bu süreyi, yerel çalışanlarımızın gözaltına alınma nedenleriyle ilgili her iki hükümet arasında devam eden görüşmeler ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin Türkiye’deki tesislerimiz ve personelimizin güvenliğine ilişkin taahhütleri belirleyecektir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler