İsmail Küçükkaya, program kayıtları gelince ifade verecek

Fox TV haber spikeri Küçükkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin telefonunda Bylock bulunduğu iddiasıyla ilgili ifadeye çağrıldı. Avukatıyla adliyeye giden Küçükkaya'ya savcılık tarafından, program kayıtlarının istendiği aktarılarak daha sonra ifadesinin alınacağı bildirildi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 11:11
Abone Ol google-news

 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi hakkında 'ByLock' kullandığına ilişkin iddialarda bulunan İsmail Küçükkaya ile Fidel Okan hakkında soruşturma başlattı. Bakırköy Başsavcılığı İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan soruşturma kapsamında ifade vermek üzerine çağırdı. TCK 301 ve 125. Maddeleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama ve Basın yoluyla kamu görevlisine hakaret suçlamaları kapsamında savcılığa ilk giden ise Küçükkaya oldu. Küçükkaya, Basın Bürosu Savcısı Bülent Demirbilek'e ifade vermek için avukatıyla adliye gitti. 

PROGRAM KAYITLARI GELİNCE İFADESİ ALINACAK 

Küçükkaya ve avukatı Basın savcı Demirbilek'in bulunduğu 4. kata çıktı. Küçükkaya'nın savcıya ifade vermediği, soruşturma konusu sözlerin sarf edildiği programın kayıtlarının dosyaya gelmesinin beklenmesine karar verildiği öğrenildi. Program kaydının, savcılığa ulaşmasının ardından Küçükkaya'nın önümüzdeki günlerde savcıya ifade vereceği belirtildi. 

BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, avukatı aracılığıyla Bakırköy Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da Bakan Kaya ve eşiyle ilgili sözlerine ilişkin İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında "Kamu görevlisine hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama" suçlarından soruşturma başlatmıştı. 

KÜÇÜKKAYA AÇIKLAMA YAPTI 

Küçükkaya'nın twitter adresinden kısa bir açıklama yaptı. 

Kamuoyuna duyuru:  Cumhuriyet Savcısı'nın davetiyle bugün adliyeye gittim. Konu bundan böyle yargıdadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler