Şırnak'ta 7 işçinin ölümüne neden olan kömür ocağının sahibi ve iki çalışanı gözaltına alındı

Şırnak’ta, 7 işçinin yaşamını yitirdiği, 1 işçinin de yaralandığı maden göçüğü ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde alt yüklenici firma sahibi ile iki çalışan gözaltına alındı.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 11:26
Abone Ol google-news

Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlat, dün 1 nolu maden ocağında 7 işçinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin de yaralandığı göçükle ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya başlanmış olup, Cumhuriyet Savcısı ve üç kişilik bilirkişi heyeti ile olay mahallinde yapılan ilk incelemede, herhangi bir kaçak kömür üretimine rastlanmadığı ancak söz konusu yüklenici firmanın üretime hazırlık çalışmaları kapsamında faaliyetler icra ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu elim olayda hayatını kaybeden 7 işçimizin ölü muayene ve otopsi işlemleri tamamlanmış olup, cenazeler ailelerine teslim edilmiştir. Olaya ilişkin alt yüklenici firma sahibi ile iki çalışan gözaltına alınmış olup, bilirkişi raporu kapsamında meydana gelen olayda ihmali ve kusuru bulunan diğer kişiler hakkında işlem tesis edilecektir. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır, yaralı işçimize de acil şifalar dileriz” denildi. 

CHP bölgeye heyet gönderiyor

Kaçak ve ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçük sonrası CHP bölgeye milletvekillerinden oluşan bir heyet gönderme kararı aldı. Yapılan görevlendirme ile Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bugün Şırnak'a giderek incelemelerde bulunacak, aileler ve yetkililer ile görüşmeler gerçekleştirecektir.
 

Bakanlık Şırnak'taki kömür ocağının kaçak olduğunu 7 işçinin ölümünden sonra fark etti                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler