Didim'deki vahşi cinayetin altından insan kaçakçılığı çıktı: 5 tutuklu

Aydın’ın Didim ilçesinde, yanmış cesedi bulunan 37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık cinayetiyle ilgili polis, 5 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların Eylem Gülçin Kanık’ı para karşılığı yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçirmek için anlaştıkları ve kadının parasını aldıktan sonra yakarak öldürdükleri öğrenildi. Olayla ilgili 5 kişi tutuklandı.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 11:54
Abone Ol google-news

<video:847352>

Olay, 7 Ekim Cumartesi günü, Çamlı Mahallesi Manastır Koyu mevkisinde meydana geldi. Çevredekiler, yerde yatan yanmış bir kadın cesedi gördü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Kimliği belirlenemeyen yanmış ceset, savcının incelemesinin ardından otopsi ve kimlik tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna gönderildi.

Didim'de yakılmış kadın cesedi bulundu

 GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

 Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan cinayet masası ekipleri, cesedin 37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık’a ait olduğunu belirledi. Kadının cep telefonu kayıtlarından, ve olayın yaşandığı tarihten 2 hafta öncesi ve 1 hafta sonrasına ait ilçedeki tüm güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis talihsiz kadının 5 kişilik grup tarafından yakılarak öldürüldüğünü belirledi.

Görüntülerden ve telefon kayıtlarından yola çıkan ekipler kimlikleri belirlenen 5 zanlıdan E.D. ve S.C. isimli iki zanlıyı yakaladı. Adliyeye sevk edilen iki zanlı da tutuklandı. Bu arada çalışmalarına devam eden polis zanlılardan ismi açıklanmayan 2 kişiyi daha yakalarken, diğer zanlının da yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Zanlıların Eylem Gülçin Kanık’ı para karşılığı gayri yasal yollardan Yunanistan’a geçirmek için anlaştıkları ve kadının parasını aldıktan sonra yakarak öldürdükleri öğrenildi.

Didim’de 7 Ekim 2017 Cumartesi günü Çamlık Mahallesinde makilik alanda tuvalet ihtiyacı için duran iki kişi çalılıkların arasından vücudunun büyük kısmı yanmış halde bir ceset görmüş ve olayı polise bildirmişti. Olay sonrası Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ceset üzerindeki incelemenin ardından ceset İzmir Adli Tıp’a kaldırılmış ve emniyet güçleri detaylı çalışma başlatmıştı.

2 ZANLI TUTUKLANDI

Eylem Gülçin Kanık cinayetiyle ilgili polis tarafından gözaltına alınan 5 kişiden adliyeye sevk edilen 2 kişi, tutuklanırken, 3 kişinin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Olay, 7 Ekim Cumartesi günü, Çamlı Mahallesi Manastır Koyu mevkisinde meydana geldi. Çevredekiler, yerde yatan yanmış bir kadın cesedi gördü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Kimliği belirlenemeyen yanmış ceset, savcının incelemesinin ardından otopsi ve kimlik tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi. İlçedeki kayıp başvurularını incelemeyen ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarını kontrol etti. Yapılan araştırmalar sonucu bulunan cesedin, Eylem Gülçin Kanık'a ait olduğunu belirlendi. Olayla ilgili soruşturmasını derinleştiren polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden işlemleri tamamlanan E.D. ve S.Ç., sevk edildiği adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gözaltındaki diğer 3 kişinin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Şüphelilerin, deniz yoluyla Didim'den Yunan adalarına geçmesine yardımcı olacaklarını söyledikleri Kanık'ı, parasını aldıktan sonra öldürdükleri ve delilleri ortadan kaldırmak için de Kanık'ın cesedini yaktıkları üzerinde duruluyor.

3 TUTUKLAMA DAHA

Didim’de 7 Ekim Cumartesi günü Çamlık Mahallesi'ndeki makilik alanda ölü olarak bulunan Eylem Gülçin Kanık cinayetiyle ilgili tutuklu sayısı 5’e yükseldi. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucunda dün akşam gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanırken soruşturmayı derinleştiren emniyet güçleri de gündüz saatlerinde 3 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan baba M.K (41) ile oğulları G.K. (17) ve Y.K. (16) emniyetteki sorgularının ardından Didim Adliyesine sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan baba ve oğulları tutuklandı. G.K. ve Y.K. İzmir’deki Şakran Cezaevine, baba M.K. ise Aydın Cezaevine sevk edildi.

MODA PROGRAMINA KATILMIŞ

Aydın’ın Didim ilçesinde, yanmış cesedi bulunan 37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık'ın Show Tv'de yayınlanan 'Bugün ne giysem?' adlı moda programına katıldığı görüntüler ortaya çıktı. Kanık programda, modacı Uğurkan Erez'e arkadaşıyla birlikte bir butik açma hayali olduğundan bahsediyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler