Almanya Türkiye'nin silah taleplerini karşılıyor... 10 haftada 4 milyon avroluk silah

Almanya'nın son on haftada Türkiye'ye 4 milyon avroluk silah satışı yaptığı belirtildi. Bu rakamların geçmiş döneme göre düşük olmasına rağmen Türkiye'nin taleplerini karşıladığı söylendi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 12:21
Abone Ol google-news

Sputnik’te yer alan habere göre, Sol Parti’nin verdiği soru önergesini yanıtlayan Alman hükümeti, 1 Ağustos ile 8 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Türkiye’ye planlanan silah satışları verilerini açıkladı. Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Matthias Maching’in verdiği yanıta göre son 10 hafta içinde Türkiye’ye daha önce izni verilen yaklaşık 4 milyon avroluk silah ve silah malzemesi sevkiyatı gerçekleştirildi.

 GEÇMİŞ AYLARIN İKİ KATI

Alman hükümeti, 2016 yılında Türkiye’ye 83 milyon 900 bin avroluk hacminde silah satışına izin vermişti. Ayda yaklaşık 7 milyon avroluk 18 silah satışı iznine tekabül eden bu miktarın, 2017’nin ağustos ve ekim aylarına kıyasla iki kat fazla olduğuna dikkat çekildi.

Bakanlığın yanıtına göre Türkiye’ye savunma alanında Ağustos — Ekim ayları arasında yapılan ihracatın en büyük kısmını 2 milyon 800 bin avro ile havacılık alanındaki malzeme kapsıyor. İkinci sırada ise hurdaya çevirilmiş malzemelere yönelik yapılan 969 bin euro’luk ihracatın yer aldığı bilgisi verildi.

1 Ağustos’tan beri Türkiye’ye yapılan ihracatın 10 milyon 800 bin euro değerinde olduğu belirtildi. Almanya’nın Türkiye’ye gerçekleştirdiği silah satışlarının onayının daha önce verilmiş olabileceği de kaydedildi. 2016 yılında Türkiye Almanya’nın savunma sanayi ithalatı yaptığı ülkeler arasında 20’inci sıradaydı. Ancak son açıklanan verilere göre Türkiye’nin listede geri sıralara düşeceği tahmin ediliyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler