Şule İdil'in canının bedeli altı yıl

Kadıköy’de İBB kamyonunun ezerek öldürdüğü Şule İdil Dere’nin iddianamesi hazırlandı. Savcılık sanıkların 2 yıldan 6 yıla dek hapisle cezalandırılmasını istedi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 21:12
Abone Ol google-news

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda 12 Mayıs 2016’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait hafriyat kamyonunun çarptığı Şule İdil Dere’nin ölümünden 17 ay sonra tamamlanan iddianame, İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, İBB ve İSTAÇ A.Ş. cinayetten sorumlu tutuldu. Savcılık, her iki kurumdan şoför dahil 7 kişinin TCK 85/1 maddesince “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıldan 6 yıla dek hapisle cezalandırılmasını istedi. Davanın ilk oturumu 20 Aralık’ta yapılacak. Ailenin yaptığı açıklamada ise “İdil’in canını almanın bedeli, paraya çevrilebilecek 2-6 yıl arası hapis cezası istemi mi olmalıydı” diye soruldu. İstanbul Valiliği’nin ve İdare Mahkemesi’nin üst düzey 8 İBB yetkilisinin yargılanmasına izin vermediği anımsatılan açıklamada, “İdil için adalet arıyoruz. Önce vicdan arıyoruz” denildi.

Hiçbir önlem alınmadı

İddianamede, Dere’nin ölümüne neden olan çalışma sırasında hiçbir yaya can güvenliği tedbiri alınmadığı belirtildi. İddianamede, çalışmayı İSTAÇ A.Ş. adına imzalayan yetkili ortak R.K, şirketin Asya yakası kıyı temizleme şefi T.B. ve İstaç A.Ş’de iş güvenliği uzmanı Z.K. de şüpheli olarak yer aldı. Şüphelilerin, gerekli güvenlik önlemlerini almadıkları ve raporda belirtilen iş güvenliği hususunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmedikleri vurgulandı. İdil’in cenazesi henüz kaldırılmamışken serbest bırakılan şoför M. K. hakkında ise “tedbirsiz ve dikkatsiz şekilde araç kullanarak yaya ve bisiklet yolunda yürüyen Şule İdil’e çarptığı ve bu şahsın ölümüne sebebiyet verdiği” belirtildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler