Deniz Baykal'ın doktorundan açıklama: Umutlandıran gelişmeler var

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 4'üncü gününde devam ediyor. Baykal'ın doktoru, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş "Kötüye gidiş yok. Bizi umutlandıracak iyi bulguları elde ediyoruz" dedi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da "Gelişmeler olumlu" açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 12:15
Abone Ol google-news

<video:848212>

 

Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı.

"DÜNE GÖRE DAHA İYİ" 

Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi. Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenildi.

"KÖTÜYE GİDİŞ YOK" 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, doktorlarla değerlendirme toplantısı yaparak tomografi sonuçlarını değerlendirdi, ardından açıklama yaptı. İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı: "72 saatimiz doldu. 72 saat çok önemli ve kritikti. Ödem şiddetli oldu kanama da oldu. Ancak son 24 saattir bu bulgularda herhangi bir ilerleme olmadı tam tersine bir gerileme oldu. Elbette ciddiyetini yine koruyor. Ancak kötüye gidiş yok. Yaşamsal bulguları iyi hepsi kontrol altında. Nörolojik bulgularında iyiye doğru bir dönüş var düne oranla iyi durumda. Tomografi bulguları yine dün ki tomografiye göre daha iyi. Bunlar da bizim umudumuzu yükselten bizi sevindiren bulgular.

"UMUTLANDIRACAK OLUMLU BULGULARI ELDE EDİYORUZ"

Tekrar ediyorum kötüye gidiş yok. Tam aksine bizi umutlandıracak olumlu bulguları elde ediyoruz. Uyutulma işlemi devam ediyor. Beynin kendisini koruması için uyutulma işlemi çok önemli bu devam ediyor devam edecek. Dünyanın ne iyi kliniğindeki uygulamalar aynen burada uygulanıyor hiçbir eksiğimiz yok. Elimizden gelenin ene iyisini yapıyoruz.

"DENİZ BAYKAL BEYİN OĞLU ATAÇ BAYKAL'DA KARAR SÜREÇLERİMİZİN HEPSİNİN İÇERİSİNDE"

Deniz Baykal beyin oğlu Ataç Baykal'da karar süreçlerimizin hepsinin içerisinde her toplantımızda burada. Uygulamaların, tedavi çabalarının ne kadar yüksek düzeyde olduğunu biliyor. Nörolojik bulgularında olumlu bulgular var. Kafatasında belli bölüm açılıyor basıncı düşürmek için. İlave tomografi yok yarın yapılabilir. Bilgi kirliliğine itibar etmeyin bizim dışımızda ne tür bir gelişme olursa olumlu veya olumsuz şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz"

Beyin cerrahisi Şükrü Hoca: Kafa içinde basıncı azaltacak genişliğe sahip kemik kaldırılıyor tekrar gerekirse yerine konulacak. 

<video:848184>

"GELİŞMELER OLUMLU"

Baykal'ın durumuyla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da bir açıklama yaptı. Demircan, "Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili gelişmeler olumlu" dedi. Bakan Demircan, KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile görüşmesi sırasında Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Bakan Demircan, "Sayın Baykal'ın tedavisi devam ediyor. Beklenen gelişmeler olumlu ve inşallah daha güzel olacak. Şu anda uyutma devam ediyor beynin istirahat ettirilmesi için. Şu anda özel değişiklik yok. Umuyoruz inşallah sayın Baykal bu ciddi rahatsızlığı atlatacaktır" değerlendirmesini yaptı. 

HAYATİ RİSK DEVAM EDİYOR

Ancak Baykal'ın, durumundaki bu iyileşmeye rağmen, hayati riskinin devam ettiği belirtiliyor.

ZİYARETÇİ KABUL EDİLMİYOR 

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.Hastaneye gelen ziyaretçilerin Baykal ile görüşmesine izin verilmiyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler