İkizlerin biri özgür... Eda Kaya tahliye edildi

DHKP/C üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulan Eda Kaya tahliye edildi.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 21:26
Abone Ol google-news

Silivri Cezaevi’nde tutuklu ikiz kardeşi Seda Kaya’nın serbest bırakılması için Cevahir AVM önünde aylarca nöbet tutan ve 6 ay önce DHKP/C üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Eda Kaya ve aynı davada yargılanan Züleyha Aybay dün tahliye edildi. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan Kaya, cezaevinde olduğu sürede anneannesini kaybettiğini belirterek “Anneannemin cenazesine gidemedim. Annem felç geçirdi. Yanında olamadım. 6 aydır tutukluyum ve mağdurum. Öğrenim gördüğüm üniversiteden atıldım mı? Uzaklaştırıldım mı? Kaydım ne durum da hiçbir bilgim yok” dedi.

Okmeydanı’ndaki Gençlik Federasyonu’na geçen nisan ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Eda Kaya ve Züleyha Aybay, 12. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı. Kaya dün ilk kez yargıç karşısına çıktı. Avukatı Ahmet Mandacı ise 30 Eylül’de tutuklandığı için duruşmaya katılamadı. Kaya, avukatının tutuklu olmasına tepki göstererek “Avukatımla beraber bir savunma dahi hazırlayamadım” dedi. Gençlik Federasyonu’na her yaş grubundan insanın gittiğini ve oraya gitmenin ise suç olamayacağının altını çizen Kaya, “Tutuklu bulunan ikizim Seda için Cevahir AVM önünde haftanın 3 günü nöbet tutuyordum. Bu süreçte çok sayıda dernekle, svil toplum kuruluşu ile görüşüp desteklerini aldım. Gençlik Federasyonu’na da bu vesileyle gittim. Derneğin üyesi veya çalışanı değilim. Dernekte çıkan eşyaların benle bir ilgisi olamaz” dedi.

Gözaltına alındığı sırada bir kadın polisin kendisini Armutlu’da polis kurşunuyla ölen Dilek Doğan’a benzettiğini söyleyen Kaya, “Bu polis gözlerime bakıp, ‘Dilek Doğan’a benziyorsun. Keşke sonunuz benzeseydi’ dedi. Polisin işkencesi karşısında slogan atmışız. Bu sloganlar iddianamede suçlama konusu. İşkenceye karşı slogan atarak onurumu korudum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler