Selvi, Melih Gökçek'in yerine gelecek ismi açıkladı

Hürriyet'in AKP'ye yakın ismi Abdulkadir Selvi, Ankara kulislerinde Melih Gökçek'in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin geleceğinin konuşulduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 20.10.2017 - 09:41
Abone Ol google-news

CNN Türk'te yayınlanan ve Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında günlerdir gündemin baş sıralarında yer alan AKP'li belediye başkanlarının istifası konusunda önemli kulis bilgileri paylaşıldı.

Soylu devrede... AKP'li başkanlara 'dosya' şantajı

Faiz lobisi belediyeler: Ödedikleri paralar dudak uçuklattı

Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmesinden aldığı bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifanın aksi yönünde bir durum beklenmediğini aktardı. Fırat konu hakkında şunları söyledi:

Ben de telefon görüşmeleri yaptım. Cumhurbaşkanı kaynaklarından aldığım bilgiye göre, aksi bir durum beklenmiyor. Sadece tarih konusunda bir karar verilmiş değil. Gelecek hafta ya da en geç önümüzdeki hafta diyorlar. 10 Kasım iddiasına ise kaynaklarım, 'özel bir gün böyle bir şey olmaz' diyorlar.

SELVİ: GÖKÇEK YERİNE GELECEK İSMİN BELİRLENMESİNDE ETKİLİ OLMAK İSTİYOR

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ise Gökçek'in istifasının kesin olduğunu ancak Melih Gökçek'in kendisinden sonra gelecek ismin belirlenmesinde etkili olmak istediğini söyledi. Selvi sözlerini şöyle sürdürdü:

İstifayı yarın için beklemiyorum. Gökcek, Cumhurbaşkanı ile bir kez daha görüşmek istiyor. Sayın Gökcek bir anlamda kendisinden sonra gelecek ismin belirlenmesinde de etkili olmak istiyor. Anket yaptırdığı söyleniyor. Cumhurbaşkanı'na sunum yapacağı söyleniyor. Ancak istifa kesin. Bir hafta önce direnci vardı ama anlamsız olduğunu kendisi de kanaat getirdi. Uzadıkça da zarar veriyor. Cumhurbaşkanı da hiç geri adım atmıyor. Ben önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı ile bir araya gelince bu sürecin tamamlanmasını bekliyorum.

GÖKÇEK'İN YERİNE GELECEK İSİM

Selvi, Ankara kulislerinde Melih Gökçek'in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin geleceğinin konuşulduğunu kaydetti.

'BURSA BELEDİYE BAŞKANI DİRENİYOR'

Öte yandan Abdulkadir Selvi bir önemli kulis bilgisi daha vererek, istifasının istendiği kamuoyunda konuşulan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'nin istifaya yanaşmadığını söyledi. Selvi, 'Altepe'nin istifaya yanaşmadığı, direndiği söyleniyor. Dün Başbakan Binali Yıldırım ile de görüşmüş. Bursa'daki süreç biraz uzayabilir' dedi.

Bülent Arınç'tan dikkat çeken Gökçek paylaşımı: Bir Hint Atasözünde denir ki...

Gökçek istifayı kabullendi... Çalışanlarına bu talimatları verdi

Akit TV'den Melih Gökçek iddiası


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler