FETÖ'ye kaynak operasyonu: 792 milyonluk şirket 50 milyon gösterildi

İstanbul Polisi, Kayyum ataması yapılan Kaynak Holding'in eski yöneticilerine operasyon düzenledi. Haklarında yakalama kararı olan 110 şüpheliden 60'ı gözaltına alındı. Örgütün 17-25 Aralık operasyonu öncesinden 760 milyonluk şirketi, FETÖ'nün Hollanda'da kurduğu firmaya 52 milyona sattıkları anlaşıldı.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 09:26
Abone Ol google-news

 

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü’nün finans ayağına yönelik operasyon düzenledi. Kaynak Holding ve alt gruplarına yönelik 24 ilde düzenlenen operasyonlarda, 60 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin Bylock kullanıcısı oldukları ve bir dönem Kaynak Holding yöneticiliği yaptıkları anlaşıldı.

792 MİLYON LİRA

Soruşturmada, örgütün 17-25 Aralık Operasyonu öncesinde Kaynak Holding’in içini de nasıl boşalttığı ortaya çıktı. İddiaya göre, FETÖ 17-25 Aralık’tan bir hafta sonra Hollanda’da İNL isimli bir şirket kurdu. Daha sonra Kaynak Holding, 52 milyon liraya bu şirkete satıldı. Ancak Polisin yaptığı inceleme Hollanda’daki şirketin yöneticilerinin de eski Kaynak Holding yöneticisi olduğu anlaşıldı. Bilirkişi raporlarında ise Kaynak Holding’in kasasındaki para ve taşınmaz mülklerinin değerinin 792 milyon lira olduğunu ortaya çıkardı.

29.5 MİLYON KAR PAYI

Araştırmalar, örgütün şirketten para kaçırmak için satış öncesi ilk kez kar payı dağıttığı belirlendi. Dağıtılan 29 buçuk milyon liranın, ABD, İngiltere, Almanya ve Hollanda’daki örgüt üyelerinde toplandığı tespit edildi. FETÖ’nün 15 Temmuz sonrasında TMSF’ye devredilen Kaynak Holding üzerinden 2015 yılı öncesinde yurt dışına milyonlarca dolar aktardığı belirlendi. Bu paraların vakıf bağışı olarak gösterildiği öğrenildi.

Kaynak: Sözcü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler