Üç gün gözaltında kalan hakime acı ve üzüntüsü göz önüne alınarak 63 bin TL tazminat

Sözde İzmir Askeri Casusluk davasından beraat ettikten sonra gözaltında kaldığı 3 gün süre için dava açan askeri hakim Ali Rıza Bildik’e 63 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 09:32
Abone Ol google-news


İzmir Askeri Casusluk kumpasında mağdur olan emekli Askeri Hakim Ali Rıza Bildik, gözaltında kaldığı 3 gün için maddi ve manevi 63 bin 500 TL tazminat kazandı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) kurulan kumpaslardan biri olan İzmir'deki “Askeri Casusluk” iddiasıyla açılan davada sanık olan emekli Askeri Hakim Ali Rıza Bildik, mağduriyetinin giderilmesi için açtığı tazminat davasını kazandı.

TUTUKSUZ YARGILANDI
Sözcü'den Can Özçelik'in haberi şöyle: 13 Haziran 2012 yılında Ankara'da gözaltına alınan ve İzmir'e götürülen Bildik, 3 gün gözaltında kalmış ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bildik, FETÖ kumpası olan İzmir Askeri Casusluk davasından beraat ettikten sonra gözaltında kaldığı süre için dava açarak tazminat talep etmişti. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada mahkeme heyeti emekli Askeri Hakim Ali Rıza Bildik'e gözaltında kaldığı 3 gün süre için 60 bin TL manevi tazminat verilmesine hükmetti. Bildik'e maddi tazminat olarak da 3 bin 500 TL ödenmesi kararlaştırıldı.

‘ACI ÜZÜNTÜNÜN DERECESİ'
Kararda şöyle denildi: “Haksız olarak gözaltına alınan ve gözaltında kalmasından dolayı çektiği ceza, acı üzüntünün derecesi, sosyal çevresi ile zedelenen onuru, davacının sosyal ve ekonomik durumu, gözaltına alınmasına neden olan olayın cereyan tarzı kurallarına uygun olarak 3 bin 500 TL maddi, 60 bin TL manevi tazminat verilmesine karar verilmiştir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler