‘Gazeteciler haber yapacaktı’

Ankara’da gözaltına alınan 5 gazeteci hakkında, ‘Öcalan’ın ölümüyle ilgili haber yazacaklar’ diyen bir kişinin ihbarı üzerine işlem yapıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 20:42
Abone Ol google-news

Ankara’da önceki gün sabah saatlerinde dünyanın ilk ve tek kadın haber ajansı olan Jin News ile Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin evlerine polis baskını düzenlendi. Yapılan operasyonda Jin News editörü Sibel Yükler, Jin News muhabirleri Habibe Eren ile Duygu Erol ve Mezopotamya ajansı muhabirleri Selman Güzelyüz ve Diren Yurtsever “hakkınızda ihbar var” denilerek gözaltına alındı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen gazeteciler hakkında verilen gözaltı kararı ise dikkat çekti. Edinilen bilgiye göre, bir kişi, gazetecilerin “PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ölümü ile ilgili bir haber yazacakları ve ardından etkinlik düzenleneceği ve bu etkinlikte bomba patlatılacağı” yönünde ihbarda bulundu ve bu ihbar üzerine operasyon düzenlendi. “Terör örgütüne üye olma” suçlaması yöneltilen gazetecilere, bir süre avukatlarla görüşmelerine izin verilmezken, dosya hakkında da gizlilik kararı verildi. Alınan bilgiye göre önceki gün gözaltına alınan gazeteciler Güleryüz, Yükler ve Yurtsever’in dün ifadeleri alındı ve serbest bırakıldı. Erol ve Eren’in ifadelerinin alınması işleminin ise pazartesi gününe kaldığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler