Cumhuriyetin 94. yılı coşkuyla kutlanacak

Dış temsilciliklerdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri “tasarruf tedbirlerine” takılırken İstanbul’da CHP’li belediyeler Cumhuriyetin 94. yılını coşkuyla kutlayacak.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 22:24
Abone Ol google-news



Dış temsilciliklerdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri “tasarruf tedbirlerine” takılırken İstanbul’da CHP’li belediyeler Cumhuriyetin 94. yılını coşkuyla kutlayacak. Belediyelerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri şöyle:



HALUK LEVENT BAKIRKÖY’DE

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Haluk Levent, Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda 29 Ekim-Pazar günü saat 16.00’da sahneye çıkacak. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu “Bakırköy’ü kültür ve sanatın başkent’ yapacağız. Sanatın her türüne ve sanatçıya her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Kerimoğlu tüm yurttaşları Haluk Levent konserine davet etti.



CUMHURİYET GELECEK DEMEK

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyet Bayramı mesajını yayımladı. Büyükçekmece Belediyesi tarafından ilçe geneline asılan afişlerdeki yazıda, Büyükçekmece Belediyesi’nin başındaki “Türkiye Cumhuriyeti”ni sembolize eden “T.C” harflerinden sadece “T” harfinin yerinde olduğu “C” harfinin ise unutulduğu görülüyor. Afişte şöyle deniyor: “Eksikliğini fark ettiğiniz o harf yoksa; özgürlük, adalet ve gelecek de yok demektir.” Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Ulu Önder Atatürk ‘Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir, demiştir. Biz de ne Atatürk’ten ne Türkiye’den ne de Cumhuriyetten vazgeçeriz” dedi. Dr. Akgün, şöyle konuştu: “Cumhuriyet, Türkiye ve Atatürk sonsuza dek yaşatılacaktır. Bu üçlünün bir harfine bile dokunulamaz. Bizler, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamaktan gurur duyuyoruz. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda, Türk halkının egemen olduğu bir yönetim biçimine geçilmesi kararını vermişti. O, ulusal egemenliğin hâkim olduğu yeni bir devleti, Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Bizler de Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz.”



100 BİN KİŞİYE MEKTUP

Ataşehir’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlıklar başladı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 100 bin kişiye Cumhuriyet kutlamaları için davet mektubu gönderdi. İlgezdi, yurttaşları büyük Cumhuriyet yürüyüşü ve MFÖ konserine davet ettiği mektubunda; “Dostlarım, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bize kendi topraklarımızda özgür ve bağımsız yaşama şansı verdiler; fakir halkımızın en büyük zenginliği olan Cumhuriyet’i kurdular. Bugün bu zenginliğe sahip çıkma zamanı” ifadelerini kullandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Ataşehir Belediyesi Cumhuriyet yürüyüşü organize ediyor. Yürüyüş için, 29 Ekim Pazar günü 18.30’da Ataşehir Bulvarı’nda toplanılacak. Çocuklar, folklor ekipleri ve binlerce kişi Ataşehir Bulvarı’ndan Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek MFÖ konserine katılacak.

KONSER, BANDO, YÜRÜYÜŞ

Kadıköy’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bayrak dağıtımı ile başlıyor. Bugün saat 14.00’te Şaşkınbakkal ışıklarda Kadıköy Belediyesi tarafından bayrak dağıtılacak. Cumhuriyet Bandosu, bu yıl da tüm hafta boyunca Kadıköy’ün çeşitli noktalarında bayram coşkusunu yaşatacak. Bando bir hafta boyunca Altıyol, Şaşkınbakkal Işıklar, 19 Mayıs Mahallesi, Hasanpaşa, Yeldeğirmeni, Eğitim Mahallesi, Zühtüpaşa Mahallesi gibi pek çok noktada marşlarıyla bayram coşkusunu yaşatacak. 23 Ekim Pazartesi saat 10.00’da Kadıköy İskele Meydanı Atatürk Anıtı’nda Meşale Yakma Töreni yapılacak. Bu yılki Cumhuriyet Gecesi’nin konukları, Moğollar ile Hayko Cepkin olacak. Cumhuriyet Konseri, 25 Ekim Çarşamba akşamı 20.00’de Kadıköy Belediye Binası Bahçesi’nde gerçekleşecek. Konser ve diğer tüm etkinlikler herkesin katılımına açık olacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağdat Caddesi’ndeki “Cumhuriyet Yürüyüşü” oluşturuyor. Yüzbinler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle 29 Ekim Cumartesi akşamı Bağdat Caddesi’nde buluşacak. Bu yıl 24. kez düzenlenecek olan geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü, her zaman olduğu gibi Suadiye Işıklar’da saat 19.00’da başlayacak.



ÇOCUKLARA MİRAS

Tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, Maltepe Belediyesi’nin “Cumhuriyet Benim” festivaline katıldı. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, senaristliğini Turgut Özakman’ın, yönetmenliğini Ziya Öztan’ın yaptığı “Cumhuriyet” dizisinin dördüncü bölümü gösterildi. Gösteriminin ardından konukların sorularını yanıtlayan Üzümcü, “İnsanın vatanı gibisi yoktur. Milyonlarca lira paranız olsun, siz yurtdışına gittiğinizde o ülkenin dilinin çok iyi konuşamıyorsanız orada bir değeriniz yoktur. Bu hayatta doğru dürüst yaşayabilmek, çocuklarıma daha iyi bir gelecek bırakabilmek dışında hiçbir hesabım yok” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler