Dışişleri tasarruf genelgesini inkâr etti

Saray milyonluk harcamalara ‘İtibardan tasarruf olmaz’ savunması yaparken, dış temsilciliklerdeki 29 Ekim etkinliklerine kısıtlama geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘29 Ekim'den tasarruf' haberimiz için açıklama geldi.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 22:45
Abone Ol google-news

“29 Ekim’den Tasarruf” başlığı ile dün yayımlanan ve Türkiye’nin dış temsilciliklerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde tasarrufa gidilmesi talimatının verildiğini aktaran habere Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Hazırlanan ilk genelgede, “Temsil, tören ve diğer organizasyonlar için yapılan harcamalar kısıtlanacaktır” ifadelerinin kullanılması ve haberde bunun aktarılmasına karşın açıklamada, “davetlerde herhangi bir kısıtlamaya gidilmesi, bu etkinliklere geçtiğimiz yıllardan daha az bir kaynak tahsis edilmesi söz konusu olmamıştır” denildi.

Haberle ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan Cumhuriyet’e yapılan açıklamada, “Haberin içeriğinde Bakanlığımızca gönderildiği ifade edilen genelgelere atıfla yer alan ‘Temsilciliklerimizden 29 Ekim Milli Gün resepsiyonu giderlerini rezerve edecek şekilde harcamalarında tasarrufa gidilecektir’ ve ‘Münhasıran 29 Ekim Milli Gün resepsiyonu ödeneğinin eksik kalacağını değerlendiren temsilciliklerimizin ödenek taleplerini gerekçeleri ile birlikte Bakanlığımıza bildirmeleri’ yönündeki ifadeler, esasen 29 Ekim için öngörülmüş bulunan ödeneklerin bu etkinlik için korunarak başka düzenlemeler için harcanmasının istendiğini ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için mevcut ödeneklerinin yeterli olmayacağını değerlendiren temsilciliklerin eksik olan miktarları bildirmelerinin talep edildiğini açıkça ortaya koymaktadır” denildi. Ancak 10 Ekim tarihli Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın imzalı genelgede, “Temsil, tören ve diğer organizasyonlar için yapılan harcamalar kısıtlanacaktır” ifadelerinin kullanıldığı, sözkonusu haberde aktarılmıştı.

Açıklamanın devamında, “Tersine tasarruf tedbirlerine rağmen Milli Gün resepsiyonlarımıza ilişkin ödeneğe özen gösterilmesi, gerekirse takviye yapılacağı belirtilmektedir” ifadeleri kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler