Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın'a tahliye

Aydın tahliye edildi. Taş savunmasında, ‘Hukuk sopası ile dayak yemekten çok yoruldum’ dedi.

Yayınlanma: 24.10.2017 - 11:50
Abone Ol google-news

<video:852078>

Aralarında Murat Aksoy ve Atilla Taş’ın da olduğu 23’ü tutuklu 29 kişinin yargılandığı FETÖ’nün Medya Yapılanması davasında sanatçı Atilla Taş, gazeteci Murat Aksoy ve Davut Aydın tahliye edildi. Duruşma 4 Aralık’a ertelendi.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davanın duruşmasında 23’ü tutuklu 4’ü tutuksuz sanık hazır bulundu. 2 sanığın ise firari olduğu davada sanıklardan 13’ ü ‘Darbeye teşebbüsten’ diğerleri ise ‘terör örgütüne üye olmak’ gerekçesiyle yargılanıyor.

‘Günah keçisi ben miyim?’

Savunmasını yapan Atilla Taş, kendisini bir hikâyedeki bahtsız bedevi gibi hissettiğini dile getirerek kendi ismi ile terörün ancak espriyle yan yana gelebileceğini söyledi. Taş, yazdığı gazetenin yasal şartlarda çıktığını belirterek, “Atilla Taş ne yapmış? Bir tweet atmış, bir gazetede yazmış. O gazetede yazmak suçmuş. Bu gazetede yazan bir tek ben miyim? Bu gazetenin Ankara Temsilcisi savcılıktan elini kolunu sallayarak giderken, diğer yazarlara soruşturma dahi açılmazken, kimisi kaçmışken, günah keçisi bir ben miyim? Amcası olan, dayısı olan, ByLock’u olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?” dedi. “Artık hukuk sopasıyla dayak yemekten yoruldum” diyen Taş şöyle devam etti: “Çok yoruldum. Artık bıktım cezam varsa alıp gideyim modundayım.”

‘Tek silahım kalemim’

Aksoy ise “Başından beri anlamakta zorlanıyorum. Terör örgütü üyeliğinden tutuksuz yargılanıyorum, ‘Cebir ve şiddet’ suçundan tutukluyum. Şiddet ve cebir de kullanmadım. Benim tek silahım kalemim, klavyem. Bir de tutamadığım dilim” dedi. Savunmaların ardından duruşma savcısı, Taş ve Aksoy’un tahliyesini talep etti. Mahkeme tutuklu sanıklar Taş, Aksoy ve Aydın’ın tahliyesine karar verdi.

Duruşmayı CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve sanık aileleri takip etti. “FETÖ’nün medya yapılanması”nda yer aldıkları iddia edilen gazetecilerin yargılandığı ilk duruşmada mahkeme heyeti tahliye kararı vermişti. HSK, bu tahliyeleri gerekçe göstererek mahkeme heyeti ve savcısını açığa almış, yargılamaya başka bir heyet atanmıştı.

Tahliyesi sonrası Atilla Taş'tan ilk açıklama: Hukuk halkın soluk borusudur, halka nefes aldırın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler