Erdoğan'dan Gökçek'e: Neden ikinci kez geldin? Buradan çıkınca istifanı açıkla

Hürriyet gazetesinin yandaş yazarı Abdülkadir Selvi, Melih Gökçek ve Erdoğan'ın son görüşmesine ilişkin detayları yazdı.

Yayınlanma: 25.10.2017 - 08:17
Abone Ol google-news

AKP'ye yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, yazısında Erdoğan'In Gökçek'e ikinci kez neden gelmeye gerek duyduğunu sordu ve "buradan çıkınca hemen istifanı açıkla" dediğini yazdı.

İşte Selvi'nin yazısından ilgili bölüm;

“İkinci kez gelmeye neden gerek duydun? Buradan çıkınca istifa edeceğin tarihi açıkla!"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grubundaki konuşmasını tamamlamış Meclis’ten ayrılıyordu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un istifasını sorduk, “İnşallah pazartesi” dedi. Belediye başkanlarıyla ilgili süreçte Erdoğan’ı gergin bir şekilde görmedim ama Bursa ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının istifalarını açıklamaları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istifa kararı alması nedeniyle rahatlamış görünüyordu. AK Parti grubu öncesinde konuştuğumuz bir bakan, “Bu operasyonla tıkalı boru açıldı. Bir anlamda nefes borusu açıldı. Seçimlere yansıması olumlu olacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişim konusunda kararlı. Bu noktada bir B planına sahip değil. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, “İkinci kez gelmeye neden gerek duydun? Buradan çıkınca istifa edeceğin tarihi açıkla” dediği söyleniyor. Meclis’e gelirken meslektaşlarımızın, “İstanbul’da hayır çıkan ilçelerde değişim olacak mı?” sorusuna, “Şu anda böyle bir şey söz konusu değil ama olmayacağı anlamına gelmez” diye cevap verdi. Hatırladınız mı? Gökçek’le ilgili süreç de böyle bir cevap üzerine başlamıştı.

Bursa ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının istifa kararı alması onu yeni bir durum değerlendirmesine itmiş. Pazartesi günü, “Bu işler emirle olmaz” diyerek istifaya yanaşmayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, pazartesi gününe istifa kararı almıştı.

 AK Parti’de değişim bir süreç. Üç belediye başkanının istifalarını geciktirmeleri nedeniyle bundan vazgeçilecek değil. Ancak Erdoğan, bir an önce bu tartışmaları sonlandırıp, partiyi 2019 seçimlerine hazır hale getirmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 yılı içinde değişimi tamamlayıp, 2018’i icraata ayırmayı planlıyor."

Yazının tamamını okumak için buraya tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler